Ivan Klarin tuži Jelenu Obratov za klevetu: Ona potvrđuje da je ovakva granica pomorskog dobra isključivo politička kazna mojoj obitelji

0
2359

Na optužbe predsjednice OO HDZ-a Općine Tisno Jelene Obratov, koja je u današnjem priopćenju za javnost ustvrdila da načelnikova supruga do sada nije plaćala niti lipe za koncesijsko odobrenje, kao niti za javnu površinu za štekat kafića na jezerskoj rivi, priopćenjem je odgovorio i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin. Reagirao je osobno, kao privatna osoba, samo na dio kojim se optužuje njegova obitelj, dok na ostale tvrdnje za sada neće odgovarati.

Reagiranje Ivana Klarina donosimo u cijelosti:

Poštovani,

sukladno Zakonu o medijima, molim da objavite moju reakciju na tekst/priopćenje HDZ-a općine Tisno od dana 8.6.2016. godine, a kojeg potpisuje predsjednica HDZ-a općine Tisno gospođa Jelena Obratov. Ovo reakciju dajem u svojstvu privatne osobe.

Dakle, ja osobno kao fizička osoba i moja supruga sutra ćemo na Općinskom sudu u Šibeniku podići tužbu za klevetu protiv gospođe Obratov i to posebno zbog rečenice iz navedenog priopćenja koju citiram u cijelosti: „I tu dolazimo do najzanimljivije činjenice u ovoj priči, a to je da od 3 štekata na jezerskoj rivi kojima je navodno ugrožena egzistencija jedan pripada načelnikovoj supruzi koja do sada nije plaćala niti lipe za koncesijsko odobrenje, kao niti za javnu površinu za taj isti štekat“. S ovakvom konstatacijom iznesena je gruba neistina s kojom se, osim mene, pokušava diskreditirati i moja supruga koja već godinama vodi svoju privatnu tvrtku i koja je do sada svake godine uredno ispunjavala sve svoje obaveze prema Općini Tisno, što ih je imala temeljem raznih osnova, pa tako i plaćanja javne površine, što je i lako dokazivo. Moram naglasiti da je navedeni kafić na jezerskoj obali u vlasništvu mojih roditelja od 1978. godine, a odnedavno moje supruge, i da do danas neprekidno posluje, dakle punih 38 godina, na istom mjestu. Nažalost iz ovog priopćenje Jelene Obratov i OO HDZ-a je vidljivo da je razlog utvrđivanja ovakve granice pomorskog dobra u Jezerima isključivo politička kazna mojoj obitelji, koja će ove godine, zbog neisplativosti daljnjeg poslovanja, nakon 38 godina zatvoriti caffe bar Lucy i ukloniti navedeni štekat, što je i bio cilj ove akcije. Međutim,  ovo iznošenje lažnih informacija u priopćenju, o navodnom neplaćanju javne površine, gospođa Obratov će morati dokazivati na sudu, s tim da teret dokaza, po važećim zakonima, leži upravo na njoj. U sudski postupak ulazim zbog zaštite interesa moje supruge, njene tvrtke i svih njezinih zaposlenika. Ovo je jedini način da opravdam istinu za koju je u ovom slučaju jedino nadležan sud i postupak koji će se voditi zbog kaznenog djela klevete na temelju čl. 149 st. 1. Kaznenog zakona. S poštovanjem – odgovorio je na priopćenje HDZ-a prozvani Ivan Klarin.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here