HDZ o granicama pomorskog dobra u Jezerima: Supruga načelnika nije plaćala ni lipe za korištenje javne površine

0
5517
Predsjednica OO HDZ-a općine Tisno Jelena Obratov (Foto: H. Pavić)

Reagirajući na objave o upravnom sporu Općine Tisno protiv Rješenja Ministarstva pomorstva, prometa i veza o određivanju granice pomorskog dobra u Jezerima, općinski HDZ zauzeo je stranu Ministarstva, smatrajući da je određivanje granice korak naprijed za Jezera i za Općinu Tisno u smislu uvođenja reda na pomorsko dobro.

Predsjednica OO HDZ-a Jelena Obratov u svom današnjem priopćenju za javnost iznosi i ozbiljnje optužbe na račun načelnika Općine Tisno Ivana Klarina. Priopćenje prenosimo bez kraćenja i intervencija:

– Vezano za članak objavljen na portalu Rudina press dana 07. lipnja 2016. godine pod naslovom „Upravni sud odlučuje moraju li Jezerani napustiti svoju obalu“ smatramo potrebnim upozoriti na nekoliko važnih činjenica. Naime , Općina Tisno se poziva na činjenicu ugrožavanja turističke ponude u Jezerima i navodi da se javna površina na jezerskoj rivi do sada naplaćivala po cijeni od 1000,00 kuna što je apsurdno jer se u više navrata kroz Općinsko vijeće upozoravalo da Općina Tisno nema ovlasti naplaćivati javnu površinu na dijelu rive s obzirom da se taj dio nalazi u obuhvatu dodijeljene koncesije ŠRD Punte Rata koji unatoč zabrani rada tu koncesiju uredno plaća i dok je tako bez njihove suglasnosti nitko ne bi smio koristiti taj dio jezerske rive. Nadalje, apsurdno je pozivati se na činjenicu što su se granica i žalba utvrdile, odnosno riješile u kratkom vremenskom periodu dolaskom Jadranke Fržop na mjesto pomoćnice ministra pomorstva, prometa i infrastrukture jer bi valjda upravo nama u lokalnoj zajednici trebalo biti u interesu da ljudi u ministarstvima brzo i efikasno obavljaju svoj posao te bi takve ljude trebalo dodatno pohvaliti, a ne ih kritizirati u medijima što rade svoj posao jer kome je normalnom u interesu da naša žalba stoji u ladici godinama?! I tu dolazimo do najzanimljivije činjenice u ovoj priči, a to je da od 3 štekata na jezerskoj rivi kojima je navodno ugrožena egzistencija jedan pripada načelnikovoj supruzi koja do sada nije plaćala niti lipe za koncesijsko odobrenje, kao niti za javnu površinu za taj isti štekat, a niti je imala suglasnost ŠRD Punte Rata. Utvrđivanjem granice pomorskog dobra iznos za navedeni štekat uistinu raste za 500 posto, kako navodi Klarin jer je dosada iznosio nula kuna. Smatramo da je utvrđivanje granice korak naprijed za Jezera i za Općinu Tisno u smislu uvođenja reda na pomorsko dobro te da svatko mora platiti ono što koristi pa da se okonča situacija nereda i bezvlašća u kojem plaćaju samo naivni koji uredno podnose zahtjeve dok ostali mudro šute i koriste situaciju – napisala je predsjednica OO HDZ-a Općine Tisno Jelena Obratov.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here