Trafostanica na dječjem igralištu – načelnik Klarin zaustavlja radove

1
2233

Gradnja trafostanice kraj dječjeg igrališta na tišnjanskom Ratu bit će obustavljena. Barem privremeno, dok Općinsko vijeće ne razmotri sve aspekte gradnje elektroenergetskog postrojenja za koje su na sjednici 06. travnja svi vijećnici dali svoj glas.

– Dogodilo se da je HEP propustio obavijestiti Općinu o početku radova, zbog čega izdajemo privremenu suspenziju odluke o pravu građenja. Općinsko Vijeće će na slijedećoj sjednici 13. lipnja odlučiti o opravdanosti iste ili pronalasku bolje lokacije. Komunalni redar izdaje nalog za privremenu obustavu radova, te ćemo Elektri iz Općine uputiti službeni dopis – rekao nam je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

– Zbog velikog obima rada, odnosno čak 56 točaka dnevnog reda na posljednjoj 24. sjednici, Općinsko vijeće očito nije posvetilo dovoljno pažnje pri donošenju odluke o ovako važnom pitanju, što je donekle razumljivo uzme li se u obzir broj i značaj svih drugih odluka koje su donesene ususret turističkoj sezoni – rekao je Klarin.

Načelnik Klarin i Općinsko vijeće se zbog ove trafostanice nalaze u vrlo nezahvalnoj poziciji, jer moraju pomiriti opskrbu strujom i svijest o štetnosti zračenja. Nova trafostanica gradi se kako bi Elektra osigurala kvalitetnu opskrbu električnom energijom na Ratu, gdje su se potrošači posljednjih godina, odnosno tijekom ljetnih mjeseci žalili zbog čestih prekida u opskrbi. Stara trafostanica je dotrajala, te u njoj nema više mogućnosti ugradnje nove opreme. Rješavanje tog problema bilo je glavni cilj odluke Općinskog vijeća od 06. travnja, kada je jednoglasno odlučeno da se ovdje osnuje pravo građenja u korist Elektre. No, blizina dječjeg igrališta i utjecaj elektromagnetnog zračenja na najmlađe su tada previđeni.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here