‘Od vale do vale’ rekreativno, a u Jezerima slavili Belakušići i Tisno 1/1

0
4326

Prva biciklijada ‘Od vale dovale’ bila je pun pogodak. U njoj je sudjelovao čak 161 prijavljeni biciklist/ica koji su odvozili čitavu 16 kilometara dugu rutu i najmanje još toliko njih koji su je vozili u dijelovima.

Biciklijada je krenula u 13 sati od Trga Jezerana preko šetnice Jezera-Tisno, kroz Tisno prema Lovišćima, te dalje starom cestom prema Plitkoj vali do glavnog trga u Betini, gdje su sudionici posjetili Muzej betinske drvene brodogradnje i vratili se natrag u Jezera, gdje je održano natjecanje u spretnosti i potezanju konopa, te biciklistička alka.

Od vale do vale (Foto H. Pavic) (6)

– Ovo je i sportski i edukativni i turistički događaj, jedan u nizu kojima otvaramo turističku sezonu. Mogu reći da mi je drago da je ovako dobro uspio i da se na njemu pokazala izvrsna suradnja među turističkim zajednicama na otoku – rekao nam je direktor TZ Jezera Nenad Milin, uputivši zahvalu svima koji su sudjelovali, a ponajprije Biciklističkom klubu Faust Vrančić, Općini Tisno, Muzeju i sponzorima. Izrazio je i želju da se dogodine ‘Od vale do vale’ proširi i na Murter, kako bi manifestacija obuhvatila čitav otok i bila još atraktivnija.

Iako su među sudionicima bili i biciklistički asovi poput Edija Pervana, Krešimira Nimca i mnoštva drugih veterana BK Faust Vrančić iz Šibenika i drugih, sama biciklijada nije bila natjecateljskog karaktera. Ostale sportske discipline na Trgu Jezerana, međutim, jesu.

Od vale do vale (Foto H. Pavic) (7)

U natjecanju u spretnosti na poligonu slavio je Dorijan Belakušić, drugi je bio Patrik Fantov, a treći Jan Klarin. Nagrađeni su i Leo Fantov, kao najmanji sudionik, te Zara Periša, Ivan Škalabrin i Roko Jelić. Pobjednik alke je Ante Šprljan, drugi je bio Tome Belakušić, a treći Ivan Klisović. U potezanju konopa pobijedila je ekipa Tisno 1/1.

– Samo natjecanje i pobjeda nisu bili cilj ovog sportskog susreta, ali mi kao domaćini morali smo pokazati da nam je stalo i dati sve od sebe – rekao nam je nakon podjele odličja Tome Belakušić, koji je osim u alci svoje dao i pobjedi ekipe Tisno 1/1, kao njen kapetan, te pobjedi 9-godišnjeg Dorijana Belakušića u spretnosti, kao njegov trener i navijač.

Dijelić atmosfere zabilježili smo u fotogaleriji: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here