Plemeniti taksist iz DDK Murter-Betina, osim krvi, daruje i besplatan prijevoz na akciju darivanja krvi

0
2938

DDK Murter-Betina poziva na akciju dobrovoljnog davanja krvi koja će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole Murterski škoji u utorak 7. lipnja od 11.00 do 13.30 sati, a DDK Zloselo iz Pirovca u DVD Pirovac u petak 13. svibnja od 9.00 do 11.30 sati.

Uoči najnovije akcije dobrovoljnog darivanja krvi jedan od dugogodšnjih darivatelja, inače taksist s otoka Murtera, odlučio je motivirati i ostale da se uključe i preko društvenih mreža je uputio nesvakidašnji poziv.
– Ajmo svitu… Uvik smo isti na davanju i vrime je da se malo i ostali pokrenu… To je samo pola ure vrimena, a nekome zivot znači… Evo, kome je problem prijevoz neka nazove 0912001000 i dobit će besplatan taxi do dvorane i nazad – napisao je taksist na Facebooku.

Naš plemeniti sugrađanin tako će u ovoj akciji DDK i Crvenog križa, osim pola litre krvi, donirati i nekoliko litara benzina i svoj rad. Na ovu gestu se odlučio iz čiste humanosti i ne pada mu na pamet, kako kaže, na račun plemenitih sugrađana svojoj firmi raditi reklamu. Zato nije pristao na fotografiranje, pa ni na objavu imena.

– Krv dajemo zato da bi spasili ljudske živote, a ne da se reklamiramo. Krvnih pripravaka i drugih lijekova od ljudske krvi nema dovoljno. Potrebni su nam stalno novi davatelji, a nama je teško zadržati i postojeće, jer su nam sve stariji, neki se razbole ili jednostavno ne stignu. Zato su na akcijama DDK Murter-Betina uvijek jedni te isti ljudi. Znam da ljudi uglavnom imaju svoj prijevoz i da ne žive daleko, ali ovakvim pozivom nadao sam se da ću možda potaknuti nekoga da se ipak odluči na darivanje – rekao nam je anonimni taksist.

Dakle, akcija je u utorak 7. lipnja od 11.00 do 13.30 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Murterski škoji. Nazovite 0912001000 i dobit ćete besplatan  taxi prijevoz do dvorane i natrag.
DDK (4)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here