Dva dana dijele nas do prve jezerske biciklijade „Od vale do vale“

0
1983

Pod geslom „Sve za zdrav život“ u nedjelju 05. lipnja održat će se prva biciklijada „Od vale do vale“ Jezera 2016. Okupljanje sudionika i prijave počinju od 11 sati na Trgu Jezerana u Jezerima, a start biciklijade je u 13 sati.

Organizacijski detalji lagano se privode kraju, kako doznajemo u Jezerima. Za sam doček pripremljene su fritule i piće, potom slijedi prijava, uzimanje brojeva i majica, s time da su za prvih 150 sudionika osigurane majice.

Ruta je duga 16 kilometara, počinje od Trga Jezerana prema poučnoj stazi šetnici Jezera-Tisno, prolazi kroz Tisno prema kampu Lovišća, te dalje prema kampu Plitka vala do glavnog trga u Betini na kojem je predviđena pauza i odmor uz osvježenje. U Betini je za sudionike biciklijade predviđen i posjet Muzeju betinske drvene brodogradnje. Nakon obilaska Muzeja slijedi povratak natrag prema Jezerima do Trga.

Ruta biciklijade
Ruta biciklijade

„Na Trgu Jezerana u Jezerima organiziran je bogat program uz obilje pića i ića da se sudionici ove naše biciklijade mogu okrijepiti i uhvatiti snage za dalje. Tu je još organizirano mnoštvo igara, alka na biciklama, potezanje konopa, a nismo zaboravili ni najmlađe, za njih imamo poligon spretnosti i dodijelit ćemo im medalje za hrabrost i spretnost. Na kraju ovog zanimljivog dana organizirana je lutrija uz vrijedne nagrade“, poručuje direktor Turističke zajednice mjesta Jezera i organizator Nenad Milin.

Cilj biciklijade koja će se održati ove nedjelje je popularizacija i promicanje biciklizma kao zdravog načina života, očuvanje okoliša, te ujedno privlačenje što većeg broja zaljubljenika pedaliranja na dva kola.

Biciklijadu ‘Od vale do vale’ organizira BK Faust Vrančić Šibenik u suradnji s TZ Jezera, općinom Tisno,TZ Betina, Muzejom betinske drvene brodogradnje, te sponzorima Bicikle Fržop, Školjić, Bisage Jezera, Djelo, Pizzeria Toni, U.O. Juno, U.O. Simi, U.O. Pirun, Bistro Makina, Frizerski salon Irena i Free spirit.
„Spremite svoje bicikle, a možda ne bi bilo loše i kupaće kostime, vale nas čekaju“, poručuju organizatori.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here