Nezavisni obećavaju transparentnost rada i jednakost svih građana

U petak je tribinom u kino sali i feštom na Hramini NL Mate Skračića završena predizborna kampanja u Murteru, a to je ujedno bio i jedini predizborni skup uoči prijevremenih izbora na kojima Murterini u nedjelju biraju načelnika Općine i Općinsko vijeće.

0
2091

Pred stotinjak mještana večeras se predstavila nezavisna kandidacijska lista  nositelja Mate Skračića i nezavisna kandidatkinja za načelnicu Mande Turčinov-Ježina. Skračić je još jednom pojasnio kako su nezavisni vijećnici bili prisiljeni okončati daljnje propadanje, odnosno uvlačenje Murtera u daljnje probleme od HSS-HDZ-ovog načelnika Ivana Božikova. 

– Mnogi su se pitali isplati li se izaći na izbore za samo ovu jednu godinu do redovitih izbora. Naravno da se isplati. Zaokrenut ćemo smjer Murtera i do redovitih izbora bit ćemo spremniji. Neću ovdje sada obećavati da će se kad nas izaberu događati čuda, ali možemo u tom kratkom razdoblju konačno započeti – rekao je Skračić.

Kandidatkinja za načelnicu Mande Turčinov-Ježina (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Kandidatkinja za načelnicu Mande Turčinov-Ježina (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Rad, red i odgovornost, javnost i transparentnost u donošenju svih odluka, koje će biti u interesu svih mještana, a ne pojedinaca ili skupina – najavljuje kandidatkinja za načelnicu Mande Turčinov-Ježina. 

Vijećnici s Liste za Murter, obećali su, neće biti ničija glasačka mašinerija. Mate Skračić i Mande Turčinov-Ježina predstavili su osnovne smjernice svoje politike, a to su: Reforma i optimizacija rada općinske uprave, transparentnost i poštivanje javnosti i jednakosti za sve građane Murtera, pažljivo promišljanje korištenja općinskog prostora, kulturnih i prirodnih resursa, oživljavanje i revalorizacija kulturnog naslijeđa i prirodne baštine, aktivacija svih potencijala u turizmu i pratećim djelatnostima, te poticanje gospodarstva u nautičkom sektoru.

Kao prioritetne zadatke koje će rješavati zadali su si:  Dječji vrtić, dom za stare i nemoćne, prostorno programska studija razvoja Općine Murter-Kornati, aktivna suradnja s NP Kornati, uređenje upravne zgrade i prezentacijskog centra NP Kornati, uređenje lučkog područja uvale Hramina, te zona za rad privrednih subjekata u pomorsko-tehničkom sektoru. Predizborni skup NL Mate Skračića (Foto H. Pavic) (3)

Predizborni skup - Mate Skračić (1) Predizborni skup - Mate Skračić (2) Predizborni skup - Mate Skračić (3)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here