FOTOGALERIJA: Tisuće se mole Gospi od Karavaja

0
4179
Valja dotaknuti “Mnogo cijenjenu sliku sa nekim čudesima Blažene Djevice Marije od Karavađa gdje se ukazala 1432. na 26. svibnja i učinila da tu provre izvor milosti”

Od ranog jutra tisuće hodočasnika pristižu u Tisno, kako bi se pomolili Gospi od Karavaja. Valja strpljivo čekati u prometnom čepu, pronaći parking i savladati 214 stepenica koje vode do Karavaja.

Vjernici se od sinoć penju na Karavaj gdje se mise održavaju od četiri sata ujutro. – Svi smo došli ovdje Bogu, svaki sa svojim križem da ga stavimo pred Isusa, da ga povjerimo njegovoj i našoj majci. Isus nam je na križu ostavio sebe, a pod križem majku, i to su dva otajstva koja danas slavimo – rekao je don Ante Mateljan, profesor sa splitskog Katoličkog-bogoslovnog fakulteta, koji je predvodio središnje misno slavlje na Karavaju.

Gospe od Karavaja (23)

Veliko mnoštvo se na Karavaj došlo moliti, ispovijedati, vidjeti i dotaknuti Gospinu sliku (“Mnogo cijenjena slika sa nekim čudesima Blažene Djevice Marije od Karavađa gdje se ukazala 1432. na 26. svibnja i učinila da tu provre izvor milosti”), a još veće je mnoštvo u Tisno došlo kako bi posjetilo vašar, u koji se mjesto pretvara svakog 26. svibnja u godini.

Djelić atmosfere pokušali smo dočarati fotogalerijom:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here