Večeras u Murteru premijera predstave „Skriveno blago Colentum”

0
2037

Učenici OŠ „Murterski škoji“ večeras s početkom u 20 sati u kino dvorani “Žut” u Murteru premijerno će izvesti predstavu „Skriveno blago Colentuma“, a istovremeno će biti predstavljena i istoimena turistička karta arheološkog nalazišta Colentum.

U predstavi glume učenici Osnovne škole “Murterski škoji”, a dramaturgiju, režiju, scenografiju i kostimografiju potpisuju Sergej Mioč i Vedranko Šikić. Ulaz je besplatan.

Kako javljaju iz Udruge ‘Argonauta’, ove aktivnosti realiziraju su u sklopu njihova projekta „Arheološko blago Colentum 4”, koji se sastoji od male škole kazališta, izvedbe dviju kazališnih predstava te izrade prve turističke karte arheološkog nalazišta Colentum.
Mala škola kazališta za učenike osnovne škole „Murterski škoji“ započela je tijekom listopada 2015. a traje do konca svibnja 2016.  Okupila je dvadesetak učenika koje podučava redatelj i scenograf Sergej Mioč. Na dramskim radionicama učenici se uče osnovama glume te dramskog nastupa.

U sklopu male škole kazališta učenici su početkom ove godine u Murteru već izveli predstavu „Mali kalafat iz Colentuma“. Predstava “Skriveno blago Colentuma” radnjom se nastavlja na izvedenu predstavu, a svima bi trebala razotkriti koje je to stvarno blago Colentuma. Mala škola kazališta uz valorizaciju arheološkog nalazišta Colentum ima za cilj i pomladiti dramski amaterizam Murtera. Tijekom predstave mladi glumci besplatno će publici podijeliti  turističku kartu arheološkog nalazišta Colentum. Karta sadržava atraktivne vizualizacije arheoloških objekata, a na njoj su označene staze i pozicije arheoloških i ostalih znamenitosti na području poluotoka Gradina. Karta će biti dostupna Murterinima i njihovim gostima u uredu turističke zajednice općine Murter-Kornati, u poslovnicama turističkih agencija otoka Murtera te Edukacijskom centru za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije.

Projekt „Arheološko blago Colentum 4” provodi udruga Argonauta na otoku Murteru u partnerstvu sa općinom Murter-Kornati u razdoblju od 1. rujna 2015. do 1. lipnja 2016. te u suradnji sa OŠ Murterski škoji, Muzejom grada Šinenika, OŠ Murterski škoji, TZO Murter-Kornati te kazališnom udrugom Virko. Skriveno blago Colentuma (1)Skriveno blago Colentuma (4) Skriveno blago Colentuma (2)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here