Vesela polupodmornica mogla bi ovo ljeto biti nova atrakcija Pirovca

0
4378

Vesela polupodmornica biogradska tvrtke Agena Marin mogla bi se ovo ljeto kao atrakcija pojaviti i u Pirovcu. Ivan Gulam, načelnik Pirovca njegov zamjenik Ante Čubrić provozali su se danas jadranskom ljepoticom i oduševljeno komentirali doživljaje.

– Zahtjev za koncesiju je podnesen pa vjerujem da će ona biti Pirovačka atrakcija već ovog ljeta – potvdio je za RudinaPress Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac.

Podsjetimo da je Mladen Peharda, vlasnik Agena Marina početkom ožujka ostvario je svoj dječački san i izvezao svoju prvu polupodmornicu na Maldive, a u pregovorima je za prodaju njih još deset. Radi i na prototipu veće podmornice duge 17 metara i široke 3,75 metra. U njoj će moći sjediti 34 putnika, a 55 će ih moći stati u prostrani trup broda ispod mora. U novoj će se podmornici moći komunicirati s putnicima tako da će kormilar moći, poput turističkog vodiča animirati goste.

Pirovcu nedostaje neka ljetna atrakcija za mališane ali i za odrasle. Pored podmornice za mlade bi dobro došao disco brod kakav je nekad bio usidren u Pakoštanima i Vodicama, a vlasnik broda bio je upravo Pirovčanin.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here