Kosirina Moto Picnic za više prometne kulture

0
3380
Moto susret Moto kluba 'Otok Murter'(Foto: Rurinapress/H. Pavić

Prvo veliko okupljanje bikera iz Murtera, Betine, Jezera i Tisnog započelo je danas popodne u Kosirini, odakle su motoristi krenuli u defile po otoku.

Na Kosirina Moto Picnic došli su motoristi Moto kluba ‘Otok Murter’, te njihovi prijatelji iz MK ‘Huka’ iz Tribunja, MK ‘Okit’ iz Vodica, MK ‘Galeb’ i MK ‘Leteći odred’ iz Šibenika, te brojni drugi gosti. Stotinjak motorista okrijepilo se u Kosirini roštiljem i pivom, odakle su krenuli u defile po otoku.
–  Razlozi ovakvog okupljanja su druženje i zabava, ali i razmjena informacija i iskustava u cilju podizanja razine sigurnosti u prometu i ukupne razine prometne kulture, kako među motoristima tako i među ostalim sudionicima u prometu – rekao nam je Luka Olivari iz Moto kluba ‘Otok Murter’.
– Poneki motoristi na našim cestama se ponašaju kao da za njih ne vrijede prometna pravila, vozi se brzo, pretječe se svakako… no takvi najčešće ugrožavaju samo sami sebe. Istovremeno vozači automobila, autobusa i kamiona ne uvažavaju motoriste kao jednako vrijedne sudionike u prometu, zbog čega smo svjedoci prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Ovakvim okupljanjima među motoristima promičemo prometnu kulturu i njihovu ravnopravnost s ostalim sudionicima u prometu – kaže Olivari.
Nakon defilea po otoku motoristi su u Murteru pripremili i mali ‘stunt show’, te večernju zabavu uz zagrebačku grupu ‘Dominanti’ i atraktivne plesačice u caffe baru Reful.

https://youtu.be/BZuYKpAbAFA

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here