Pet novih festivala u The Garden Resortu: U Tisno stižu i festivali s Ibice, Torina i Amsterdama

The Garden Resort u Hostinu u Tisnom otvara svoja vrata 25. lipnja i do 10. rujna nudi osam festivalskih događaja tijekom 77 dana, na kojima se očekuje 20.000 posjetitelja - najavili su na današnjoj konferenciji za novinare direktor The Gardena Nick Clgan, načelnik Tisnog Ivan Klarin i direktor Turističke zajednice Filip Henjak.

0
2312

Lani se na lokaciji The Gardena u Tisnom zabavljalo između 12 i 15 tisuća uglavnom britanskih posjetitelja, a ove godine bi se broj trebao povećati na 20 tisuća – najavljuje Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort i kluba na otvorenom Barbarella’s.

Njegov optimizam temelji se na ponudi obogaćenoj bogatim sadržajima.

– Ovo je drugačija godina za nas, više ne organiziramo The Garden Festival kojeg smo lani zatvorili nakon 10 godina održavanja, ali imamo  novi festival umjesto njega – Love International. Produljili smo sezonu na 77 dana i imamo pet novih događaja u Tisnom, što znači da će ih ukupno biti osam. Movement festival je zadnjih 15 godina djelovao u Torinu, ali sada dolaze u Hrvatsku. Novi događaj je i Defected Croatia, umjesto Ibize na kojoj su radili zadnjih nekoliko godina oni dolaze u Tisno, a s istog mjesta dolazi i Emerging festival koji će promovirati mlade nade. Dekmantel festival je inače sa sjedištem u Amsterdamu, a njihova inačica Dekmantel Selectors dolazi u Tisno. Počinjemo 29. lipnja s Love Internationalom, a završavamo 5. rujna s Dekmantel Selectors festivalom – otkriva Colgan.

 Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort i kluba na otvorenom Barbarella's.
Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort i kluba na otvorenom Barbarella’s (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ove godine se koncentriraju na promociju The Garden Resorta u Tisnom, poboljšavanje lokacije i privlačenje promotora. Od 65 do 70 posto posjetitelja je iz Ujedinjenog Kraljevstva, a uz nove festivale organizator kani privući i nizozemske i talijanske posjetitelje, te novu publiku, za festivale i odmor s glazbenom pozadinom.

– Postajemo sve više pružatelji usluga i koordinatori lokacije, radimo sa zajedničkim promotorima, kako proširujemo sezonu želimo dovesti nove događaje koji ne moraju nužno biti glazbeni, a želimo uvesti i čarter letove do Hrvatske – najavio je Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort.

Otkrio je i da The Garden tim gradi svoju pivovaru u Zagrebu i predstaviti će vlastita craft piva na koja će se u Tisnom moći kušati već ovog ljeta.

Nick Colgan (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Nick Colgan (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

The Garden Festival je zajedno s ostalim festivalima promijenio turističku sliku Tisnog i ona je postala festivalska destinacija. Otvoren je velik broj novih smještajnih kapaciteta, a snažan brand Gardena bitan je za produljenje turističke sezone koja je s 56 dana produžena na 77 dana. Cilj je popuniti sve smještajne kapacitete, a trudimo se poboljšati kvalitetu i zadovoljiti publiku ulaganjem u infrastrukturu – rekao je ovom prilikom Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno.

– Prošle godine je ostvareno je 35 tisuća noćenja, a izvanpansionska potrošnja je s 50-60 eura povećana na 100 eura dnevno. Kroz pet godina koliko je The Garden brand i svi festivali u Tisnom, dobili smo jedan zajednički brand s kojim smo prepoznatljivi u svijetu, a Tisno je na festivalskoj mapi značajna destinacija – istaknuo je direktor Turističke zajednice Tisno Filip Henjak.

The Garden Resort noću (Foto The Garden)
The Garden Resort noću (Foto The Garden)

Popis festivala za ljeto 2016. u The Garden Resortu u Tisnom:

Love International

29. lipnja do 6. srpnja 2016.

Electric Elephant
7. srpnja do 11. srpnja 2016.

Suncebeat
20. srpnja do 26. srpnja 2016.

Movement Croatia
28. srpnja do 1. kolovoza 2016.

Soundwave
4. kolovoza do 8. kolovoza 2016.

Defected Croatia
11. kolovoza do 15. kolovoza 2016.

Emerging Croatia
20. kolovoza do 26. kolovoza 2016.

Dekmantel Selectors
1. rujna do 5. rujna 2016.

Više o festivalima pročitajte na stranicama The Garden Resorta (POVEZNICA).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here