Za uređenje plaže Lolić odobreno novih 500 tisuća kuna

0
2641

Ministar turizma odobrilo je treću tranšu pomoći od 500 tisuća kuna općini Pirovac za uređenje plaže Lolić. Riječ je o bespovratnim sredstvima Programa razvoja javne turističke infrastrukture Ministarstva turizma u 2015. godini. Plaža Lolić postat će urbana plaža za mlade. Plaža će pored svih uobičajenih sadržaja I standarda za kupače, imati najmanje tri rekreativna sadržaja na plaži (biljar, stolni nogomet, fliperi), minimalno dva u moru, WI-FI, glazbu i prostor za ples. Prvi radovi počinju u jesen ove godine.

“Pirovac je lani povećao broj noćenja za 6 posto, a uređenjem plaža želi udvostručiti turističiki promet do 2020. Godine”, naglasio je Ivan Gulam, načelnik Pirovca.

Ukupna procijenjena vrijednost uređenja plaže Lolić – od Marine Pirovac do hotela Miran – iznosi oko 23,77 milijuna kuna, a bit će realizirana u četiri faze. Neophodna je izgradnja potpornog-obalnog zida prema moru i proširenje postojeće plaže, kao i uređenje prilaznog puta, parkirne trake i šetnice. U prvoj fazi uređenja je i formiranje umjetnog dijela plaže od 15 do 20 metara nasipavanje šljunkom. Plaža će u potpunosti biti prilagođena osobama s invaliditetom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here