Gastronomsko putovanje u dobra stara vremena na betinskom Tjednu folklora
Piše: Katarina Ježina
8:54 pm, 23 lipnja, 2017
Piše: Katarina Ježina
8:54 pm, 23 lipnja, 2017
Domaćice iz Betine su udružile snage s lokalnim ugostiteljima i pokazali svoja kulinarska znanja i vještine, vodeći sve namjernike na nezaboravno gastronomsko putovanje prema nekim davnim vremenima. Uistinu bogati stolovi su bili prepuni tradiconalnih lokalnih jela – tu su se našli specijaliteti poput školjki na buzaru, mušuli, hobotnica sa čičvardom (slanutkom), sočivo (leća) s pancetom, raznosvrsna rižota, janjetina s bižima i za kraj slastice poput orahnjače i sveprisutnih pršunata (fritula).
TZ mjesta Betine zahvaljuje KUD-u Zori na odličnoj organizaciji, ali i domaćicama na velikom trudu i umijeću u pripremi ovih jela!
Evo i fotogalerije Nevena Jovića: