MNK “Jezera” u 1. HMNL kreće pojačan sa Šimatom, Kardumom i Jamičićem

0
1365
Joško Šimat i Josip Kardum pojačanja su za novi iskorak MNK Jezera (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pojačan novim igračima i trenerom Malonogometni klub “Jezera” započeo je u Sportskoj dvorani “Tisno” pripreme za prvu sezonu u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi.

Novi igrači su vratar Josip Kardum, hrvatski U 19 reprezentativac koji stiže iz Murtera i Antonio Jamičić iz talijanske Futsal Cesene te Joško Šimat, povratnik iz vodičkog MNK “Heroji 2007”. Umjesto dosadašnjeg trenera Sebastijana Lapova Mijatova, pojačanu ekipu MNK “Jezera” za premijerni nastup među deset klubova jedinstvene nacionalne lige priprema novi trener Leo Klarin.

-Plan je u pripremnom razdoblju kroz sljedeća četiri tjedna stvoriti dobru podlogu za natjecanje u 1. HMNL, gdje nas već 30. rujna u prvom kolu na domaćem parketu očekuje utakmica protiv Nove Gradiške – kaže Leo Klarin.

Predsjednik MNK Jezera i Antonio Jamičić (Foto: MNK Jezera)

Ciljevi MNK Jezera u novoj sezoni su prilagoditi igru novom okviru natjecanja i odgovoriti njegovim zahtjevima, što bi klubu trebalo omogućiti da se kroz rezultate stabilizira u ligi.

-Posebice moramo biti dobri na domaćem terenu gdje uvijek imamo veliku podršku naših navijača – ne zaboravlja Klarin ni značajnu ulogu Chvrdak boysa.

Pozicioniranje MNK Jezera u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi omogućilo je otoku Murteru, Općini Tisno i Jezerima još veću vidljivost na sportskoj karti Hrvatske. No, nastupati među najboljim ekipama malog nogometa iz Splita, Rijeke, Vinkovaca, Nove Gradiške, Velike Gorice, Šibenika, Novog Marofa i Slavonskog Broda velik je izazov.

– Usporedo s pripremama igrača na terenu uprava radi na zatvaranju financijskog okvira koji bi nam omogućio kontinuitet uspjeha, sada na jednoj višoj razini u 1. hrvatskoj malonogometnoj ligi. Očekuje nas sportski, organizacijski i financijski vrlo zahtjevna godina – kaže Vjeko Klarin Koban, predsjednik MNK “Jezera”, zadovoljan što ovu lijepu i uspješnu malonogometnu priču iz Jezera prepoznaje i podupire cijela zajednica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here