MNK Rudina osvojio malonogometni turnir “Za Mađu”

0
1385
Turnir je bio humanitaran, ali igralo se za pobjedu i to prilično žestoko Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Malonogometni klubovi s otoka Murtera, pojačani prijateljima iz Tribunja i Crljenika, priredili su u nedjelju u Tisnom humanitarni sportski spektakl za pamćenje – u finalu 2. malonogometnog turnira “Za Mađu” MNK “Rudina” iz Tisnog penalima je slavio nad MNK “Jezera” iz Jezera (4 : 3) te je prikupljeno više od 40.000 kuna pomoć za nastavak rehabilitacije Matea Matoševića Mađe.

Mateo Matošević Mađa bio je član oba kluba koja su se našla u finalu – MNK Rudina i MNK Jezera. Igrao je mali nogomet sve dok lani 2. travnja u teškoj prometnoj nesreći nije zadobio teške i po život opasne ozljede od kojih se još uvijek oporavlja. Malonogometaši otoka Murtera još jednom su zajedno s punim gledalištem igrališta u Tisnom poslali jasnu poruku – Mađa nije zaboravljen i nije sam.

– Turnir je u potpunosti ispunio svoju svrhu. Tu je bilo cijelo Tisno i cijeli otok, zajedno s prijateljima iz Tribunja i Crljenika te se mali nogomet još jednom pokazao velikim. Na tome imamo zahvaliti i svima onima koji su se potrudili i pripremali igralište, pekli hamburgere, mnogobrojnim donatorima, svima koji su igrali i svima koji su nas došli bodriti ili su na bilo koji drugi način sudjelovali – rekao nam je inicijator turnira Zvone Petrović, inače vratar MNK Jezera i MNK Rudina.

Na turniru je prikupljen i značajan iznos. Donacije još uvijek pristižu, a organizatori kažu da za pomoć mladom kolegi raspolažu s više od 40.000 kuna, koliko je prikupljeno na prethodnom turniru “4 mista za Mađu”.

Na humanitarnom turniru na igralištu u Tisnom bakljadom i aplauzom je obilježen i veliki uspjeh malog polaznika Karate škole Tisno Noaha Križanovića Mimice, koji je osvojio broncu na svjetskom U12 kupu u Poreču.

Noah je na malonogometni teren izašao sa svojim trenerom

U Poreču su WKF YOUTH KARATE CUP i YOUTH KARATE LEAGUE okupili 3800 karataša iz čak 72 zemlje svijeta. U konkurenciji najboljih karataša iz Belgije, Engleske, Škotske, Ukrajine, Mađarske, Slovačke, Njemačke, Francuske i Kosova, Noah je uspio izboriti svoje mjesto na pobjedničkom postolju, te su mu na nedjeljnom turniru malonogometaši priredili dostojan doček i bakljadu.

REZULTATI UTAKMICA

A Tisno – Murter 3:2, B Jezera – Crljenik 4:1, A Murter – Tribunj 1:2, B Betina – Crljenik 1:5, A Tisno – Tribunj 2:1, B Jezera – Betina 4:1, Utakmica za 3. mjesto (A2-B2) Crljenik – Tribunj 3:1, Finale (A1-B1) Tisno – Jezera 4:3

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here