Igor Bergam: “Koncert Leta 3 otkazan je zbog huligana!”

0
1689

O zabrani koncerta Leta 3 u Pirovcu oglasio se i Igor Bergam, direktor šibenskih festivala Regius, Kulturaljka i Proljetne ferije, na kojima su riječki rockeri posljednjeg desetljeća nastupali čak četiri puta i zahvaljujući čemu su Pirovčani dobili priliku da ih ugoste u trenucima njihove planetarne popularnosti.

Veliki koncert Leta 3 u centru Pirovca Bergam je organizirao s dužnosti direktora Turističke zajednice općine Pirovac, no o njegovom otkazivanju ili zabrani oglasio se s privatnog FB profila, te je objavu kroz pola sata uklonio. Prenosimo je u cijelosti:

Pitanje: Zašto je otkazan koncert Leta 3 u Pirovcu?

Odgovor: Zbog HULIGANA.

Objašnjenje: Od kad smo najavili koncert Leta 3 u Pirovcu, s više strana u više navrata dobili smo uznemirujuće informacije i najave o nemilim događajima koji se planiraju za taj dan u Pirovcu. Dakle, HULIGANI, njih više stotina, koji su nažalost očito dio navijačke skupine Torcida, iz raznih mjesta naše i susjednih nam županija, su ozbiljno planirali doći 10.8. u Pirovac. Na dan kad je u Pirovcu trebao biti održan koncert Leta 3, kad bi u Pirovcu bilo na tisuće domaćih i stranih gostiju, da ne spominjem u velikom broju djece, HULIGANI koji su nažalost dio navijačke skupine Torcida, bi kako su najavili “demolirali selo i bacili bend u more”. Možemo pretpostaviti što znači demolirati selo, u trenutku kad je u selu veliki broj djece i drugih gostiju, i pretpostavljam baciti ljude od skoro 60 godina u more koji su došli nastupati u tom lipom dalmatinskom mistu.

Kome je u interesu ugroza djece i gostiju, i kome je u interesu bacanje ljudi od skoro 60 godina u more? Kome je u interesu narušavanje imovine, reda i sigurnosti Pirovca? Očito i samo HULIGANIMA.

Huliganizam je očito sve veći problem hrvatskog društva, svjedočimo mu iz tjedna u tjedan, i mišljenja sam da stvari sve više izmiču kontroli. Primjer otkazivanja Leta 3 u Pirovcu zadnji je pokazatelj koliko je huliganizam uzeo maha, i da se oko tog problema treba ozbiljno pozabaviti. Od državnog vrha, koji po tom pitanju nema nikakve jasne vizije ni planove, pa do nižih instanci, i samih navijačkih skupina koji se u svojim redovima susreću i nažalost opravdavaju huliganizam.

Nikad mi nisu bile jasne navijačke skupine, koje su fascinantne gledajući iz sociološkog aspekta. Prvi su kad treba pomoći gasiti požare, prvi su kad treba pomoći ljudima nakon poplava, prvi spašavaju bebe iz bolnica nakon potresa, dakle ono, skidaš kapu jer rade vridne stvari puno i previše puta kad sustav zakaže. Isti ti ljudi, su u isto vrime prvi i kad treba tući, udarati, ubijati, paliti, razbijati, veličati fašizam, veličati ustaštvo, ugroziti djecu u Pirovcu i baciti ljude od 60 godina u more… Jednostavno neshvatljivo.

Da zaključim, žao mi je što je koncert Leta 3 u Pirovcu otkazan, slažem se da se trebao otkazati s obzirom na HULIGANE i najave koje smo imali. Slažem se da je ovo sunovrat civilizacija i poraz društva, ali je i vrlo vjerojatno spašavanje nečije djece, roditelja i imovine.

Volio bi da u budućnosti navijačke skupine budu više ono za što im skidamo kapu i hvalimo ih kad je najteže, a manje da budu ono najgore – HULIGANI.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here