NAJAVA Policija kontrolira brzinu!

0
564
Ilustracija (Foto: PU Šibensko-kninska)

Policijska uprava šibensko-kninske za sutra (četvrtak, 4. svibnja) u vremenu od 14 do 18 sati na našim cestama najavljuje akciju nadzora brzine kretanja vozila.

Zbog prebrze vožnje dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama, kao što su smrtne posljedice ili teške tjelesne ozljede. S ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu tijekom akcije će prometna policija evidentirati i kažnjavati prekršaje prekoračenja brzine,  ali isto tako i ostalih uočenih prometnih prekršaja kao što su nekorištenje sigurnosnog pojasa, vožnja pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, nepropisno pretjecanje, istek važnosti prometne dozvole i dr., a poseban naglasak će biti stavljen na recidiviste u prometu – najavljuje Policijska uprava šibensko-kninska (POVEZNICA).

Uz podatke iz evidencije prometnih nesreća, policija navodi kako je zabilježen i porast evidentiranih i sankcioniranih prekršaja. U prva četiri mjeseca zbog počinjenja različitih prekršaja u prometu na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku privedeno je ukupno 88 vozača od čega je njih 13 zadržano u zatvoru u trajanju od 5 do 15 dana, 5 ih je dobilo uvjetnu kaznu zatvora uz novčanu kaznu, a većina novčanu kaznu od 660 – 2050 eura uz zabranu upravljanja motornim vozilima od 1 – 6 mjeseci.
– Pozivamo vozače svih vrsta vozila da poštuju prometne propise, posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, kao i da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu – stoji u najavi ove akcije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here