“Velika nagrada Murtera” i Bačvar pobjednici su ovogodišnjih bak’

0
2130
Velika nagrada Murtera - za volanom formule 1 bila je vozačice, a žene su činile i cijelu mehaničarsku ekipu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Maškarana povorka na Veliki dan o’ bak još jednom je donijela u Murter urnebesni spektakl dostojan “najjače zabave na svitu”.

Povorku je činilo 25 grupnih maski, pa su se ovogodišnje bake barem po broju približile posljednjim predkoronskim kada je u povorci Murterom prodefiliralo rekordnih 28 maskiranih grupa. Većina ovogodišnjih maski kvalitetom i duhom zaslužila je sudjelovati u povorci te opet nije bilo lako odrediti pobjednika. Za ne faliti, birane su po tri najbolje maske u tri kategorije.

Devojke iz Velike nagrade Murtera na Hraminu su izvukle i svog ponosnog sponzora Marka Bašića Bačvara (Foto: Rudinapress/H.Pavić)

Maska godine: 1. Velika nagrada Murtera,  2. Pobuna u kokošinjcu i 3. Murterski toč. Maska povorke: 1. Škatula za sne 2. Livi, desno 1,2,3 i 3. Zaouli de manfla. Maska štos: 1. Surla 2. Gospodin Savršeni 3. Irina Vu.

Izvrsnih maski bilo je i u publici (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Nitko nije htio otvoreno priznati da je odsutnost načelnika Tonija Turčinova neki problem, ali se to ipak osjetilo. Nitko, naime, ne spori da su njegovim dolaskom na vlast bake konačno dobile zasluženu pozornost i snažniju institucionalnu potporu niti da je grupna maska u kojoj je osobno sudjelovao uvijek bila među najboljima. Nastup njegove ekipe koja je jučer nastupila s maskom Zubić vile – gosti iz Betine nije ostavio snažniji dojam na publiku niti na žiri. Međutim, ništa bolji doček nije imalo ni ruganje skupine La Cocota auf Klagenfurt, nazvane po bordelu u kojem je načelnik 2019. godine u jednoj noći tri puta službenom karticom Općine Murter-Kornati platio usluge vrijedne ukupno 1560 eura.

Na giljotinu ili u toč? Velika Stijićeva dvojba s druge strane objektiva (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

S obzirom na planetarnu slavu, i publike i sudionika i spektakla je moglo biti više, ali opet nitko nije otišao razočaran. Žaliti mogu samo oni koji na Veliki dan o’ bak nisu bili na Hramini.

Evo fotogalerije:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here