Božićni koncert Puhačkog orkestra Pirovac bio je premijerni nastup za čak sedam novih glazbara

0
1535
Koncert Puhačkog orkestra Pirovac (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Puhački orkestar Pirovac sinoć je s tradicionalnog božićno-novogodišnjeg koncerta u kino dvorani Pirovčanima i svima ostalima čestitao Božić i poželio sretnu Novu 2023. godinu.

Pirovačka glazba postoji od 1957. godine te se smatra najstarijom kulturnom udrugom u selu. Tijekom tih 65 godina orkestar je snažno obilježio javni život Pirovca, a i život svakog od 300 puhača koji su u njemu svirali. Božićno-novogodišnji koncert se tradicionalno održava na blagdan sv. Stipana i s njega su glazbari još jednom obećali da od te tradicije neće odustati.

Mala škola Puhačkog orkestra Pirovac i dalje je prilično aktivna. U njoj je trenutno 12 malih Pirovčana uči svirati, a na sinoćnjem koncertu njih sedmero – Antica, Mia, Nina, Lea, Cvita, Antonio i Teo – je imalo svoj prvi nastup.

–  Nije bilo jednostavno pripremiti večerašnji koncert, jer je dosta naše mladosti rasuto po fakultetima i zauzeto drugim obavezama. Iskreno, skupili smo se na hrpu tek pred par dana, ali nismo i nikad nećemo odustati. Bit ćemo uvijek tu za vas, dok god ima ove naše dice – rekao je maestro Denis Jelušić čestitajući Pirovčanima Božić i Novu 2023. godinu.

Program Adventa u Pirovcu večeras s početkom u 19 sati biti u pirovačkoj kino dvorani donosi i Božićni koncert Pjevačkog zbora “Sv. Juraj” i klape “Šantarel”. Uz pirovački zbor i klapu najavljen je i gostujući Pjevački zbor “Sv. Roko” iz Zatona.

Evo i nekoliko fotografija:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here