Kiša nije omela uspjeh Adventskog sajma u Jezerima – za Mađu prikupljeno 9.000 kuna

0
1421
Humanitarna pozadina Adventskog sajma bila je ključna - Jezerani su poslovično jedinstveni kada nekome treba pomoć (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Kiša i hladnoća nisu obeshrabrili Jezerane za izlazak i višesatno druženje i igru na otvorenom. Djecu ponajmanje. Toplo odjeveni, uz kuhano vino i čaj, uz igru i druženje sinoć su na Adventskom sajmu  Petrovom vrtu stvorili takav blagdanski ugođaj da su požalili svi koji  nisu došli ili duže ostali.

Izvrstan, prigodno dekorirani ambijent Petrovog vrta i prigodna glazbena kulisa, plinske grijalice, bogata ponuda sajma i sve ostalo što je stvoreno trudom Organizacijskog odbora Adventa u Jezerima svakako su uvelike doprinijeli, ali je za uspjeh Adventskog sajma, čini se, presudna bila njegova humanitarna pozadina. Sav prihod sajma, naime, namijenjen je pomoći Mateu Matoševiću Mađi, mladom Tišnjaninu koji je 2. travnja ove godine teško stradao u prometnoj nesreći.

Djeca su uživala u organiziranim igrama, ali i u vlastitom aranžmanu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Ništa nam nije problem napraviti kad svatko odradi svoj dio posla, a u organizaciji i realizaciji ovog događaja nas je stvarno puno i svi su se iskazali. Uz Općinu Tisno, Turističku zajednicu i Mjesni odbor kao pokrovitelje,  sudjeluju Narodna knjižnica i čitaonica Tisno, MNK Jezera, Prijatelji Europe Općine Tisno, Udruga Južnje strane, Dječji vrtić Ribica, Područna škola Jezera, Župa Gospe od zdravlja i jezerski ugostitelji. Svi su tu okupljeni iskrenom željom da nekome uljepšaju blagdane i ne žale truda, tako da je zadovoljstvo sudjelovati – rekao nam je Kažimir Bračanov, novoizabrani predsjednik Mjesnog odbora Jezera kojem je rad na organizaciji ovog sajma bilo prvo što je poduzeo na novoj funkciji.

Na Advenstkom sajmu u Jezerima sinoć je prikupljeno 9000 kuna koje će Organizacijski odbor Adventa u Jezerima poslati Mađi u želji da mu ubrzaju oporavak i uljepšaju blagdane.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here