Pritvoren nasilnik (42) koji je prije dva tjedna uhićen u Pirovcu

0
529
Ilustracija (Foto: MUP RH)

Zbog opasnosti od ponavljanja djela sudac istrage Općinskog suda u Šibeniku u pritvor je na mjesec dana stavio 42-godišnjaka koji je prije dva tjedna uhićen u Pirovcu zbog prijetnje i zlostavljanja djeteta.

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 17. studenog 2022. priveden te ispitan državljanin Republike Hrvatske (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavka 2. KZ-a, izvijestio je DORH na svojim mrežnim stranicama (POVEZNICA).

DORH u priopćenju navodi kako postoji osnovana sumnja da se osumnjičeni 42-godišnjak 27. listopada 2022., u Pirovcu, dovezao svojim vozilom velikom brzinom do oštećenika i po izlasku iz vozila prišao i odgurnuo oštećenika te mu prijetio čime je kod njega izazvao opravdan osjećaj straha za život. Osnovano se sumnja i da je osumnjičeni 42-godišnjak od 24. do 26. listopada 2022. verbalno zlostavljao svoje maloljetno dijete čime je kod djeteta izazvao uznemirenost i ugrozio psihofizički razvoj.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here