Pirovac raskopan od Vrila do Vrulja

0
1360
Kružnim tokom se rješava križanje Jadranske magistrale sa Zagrebačkom ulicom i ulazom za Plodine (foto: Rudinapress/H. Pavić)

Zbog radova na rekonstrukciji Jadranske magistrale (D8) promet kroz Pirovac odvija se jednim trakom u oba smjera i reguliran je semaforima.

Radnici tvrtke Sarađen d.o.o. s teškom mehanizacijom pripremaju zemljište za izgradnju  novog rotora na križanju Zagrebačke ulice i Magistrale te ulaza za pirovačke nove Plodine. Radovi su na cijeloj trasi Magistrale kroz Pirovac, od Vrila sve do Vruja, gdje se uređuju odvodnja oborinskih voda te će biti izgrađeni nogostupi i postavljeni semafori.

Projekt vrijedan 18 milijuna kuna u cijelosti financiraju Hrvatske ceste, dok je za otkup zemljišta na kojem se gradi rotor novac dao trgovački lanac Plodine, prema sporazumu sa Općinom Pirovac. Usporedo s glavnom prometnicom, uređuju se i javna rasvjeta prema Vruljama te vodovodna mreže ovog dijela mjesta. Rasvjetu, projekt vrijedan 500.000 kuna, sufinancira Ministarstvo graditeljstva, dok će nešto više od milijun kuna vrijedna rekonstrukcija vodovodne mreže biti plaćena iz razvojne naknade.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here