Tisno slavi Dan Općine: Misa, svečana sjednica Vijeća i fešta s koncertom Đanija Maršana

0
1081
Kako je vijećnica bila zauzeta predstavljanjem knjige "Tisno, Crtice iz povijesti", sjednica vijeća održana je u sali sa zastanke (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Dan Općine Tisno i blagdan sv. Martina bit će proslavljen sutra (petak, 11. studenog) koncertom Đanija Maršana u Društvenom domu, gdje će prethodno na svečanoj sjednici Općinskog vijeća biti uručene godišnje nagrade i priznanja zaslužnima.

Odluka o dodjeli dvije plakete, osam priznanja i jedne zahvalnice što će se sutra uručiti donesena je na 11. sjednici Općinskog vijeća još u ponedjeljak i na njoj je očekivani popis pojedinaca čiji su uspjesi neprijeporno obilježili razdoblje između dva Martinja, a ima ih i nekoliko čiji marljivi rad obilježava mnogo duže razdoblje i ostaje trajno utkan u kolektivni identitet naših mjesta.

Dodijeljene su dvije Nagrade Općine Tisno u obliku plakete koje će biti uručene Editi Stojiljković za izniman doprinos u očuvanju tradicije tijekom 50 godina djelovanja u betinskom KUD-u “Zora” i profesorici Željki Ljubić za značajan višedesetljetni pedagoški rad i doprinos na području prosvjete i kulture Općine Tisno.

Licencirani trener vaterpola i plivanja Marko Ćurić veće je dobio i Priznanje Općine Murter-Kornati za dugogodišnji rad u odgoju malih Murterina, odnosno za afirmiranje velikog broja djece u plivanju i vaterpolu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Priznanja Općine Tisno primit će sedmero pojedinaca i jedna udruga. Među njima je ove godine šest sportaša, pet natjecatelja i jedan trener. Popis predvodi mlada košarkašica Gina Nikola Pirjak, članica hrvatske kadetske košarkaške reprezentacije koja je za osvojenu broncu na Europskom prvenstvu već primila i Nagradu “Dražen Petrović” Hrvatskog olimpijskog odbora. Općina Tisno joj dodjeljuje priznanje za izvanredne sportske rezultate i kroz njih ostvarenu promociju Općine Tisno u Hrvatskoj i svijetu, kao i malenoj polaznici Karate škole Tisno Lili Klarin koja je osvajala medalje na turnirima u karateu.  Joško Reškov priznanje prima za osvojeno prvo mjesto na Državnom prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza u gađanju mete u trku, Marijeta Rameša za osvojeno prvo mjesto na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u samcu za kadetkinje, Bartol Bračanov za osvojeno prvo mjesto na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u samcu za kadete, dok će za izvanredan trenerski rad i promociju Općine Tisno u Zemlji i svijetu priznanje primiti Marko Ćurić, vaterpolski i plivački trener iz Murtera čiji je rad ove godine već prepoznat i nagrađen od strane Općine Murter-Kornati za blagdan sv. Mihovila. Udruzi Betinska gajeta 1740. priznanje se uručuje za osobit doprinos u očuvanju maritimne baštine te uspješnu promociju betinske drvene brodogradnje, a tišnjanskom zvonaru Frani Paviću, za izniman doprinos u očuvanju i njegovanju pučkog pjevanja kao nematerijalne baštine Tisnoga.

Zahvalnica Općine Tisno dodjeljuje se učenici 8. razreda Osnovne škole Murterski škoji Patriciji Bokan za odličan uspjeh, zalaganje, međuvršnjačku solidarnost te sudjelovanje na brojim natjecanjima.

U sklopu obilježavanja Dana Općine Tisno i blagdana njenog zaštitnika sv. Martina danas se ide na Ivinj, gdje će u srednjovjekovnoj crkvici sv. Martina u 17 sati biti će održana misa, dok je u župnoj crkvi sv. Duha u Tisnom misa predviđena za petak i počinje u 11 sati procesijom od sv. Roka. Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će biti uručene nagrade i priznanja održava se u Društvenom domu s početkom u 18 sati, za 19 sati najavljen je “prigodni domjenak za uzvanike”, a u 20 sati slijedi koncert Đanija Maršana i klape Munita.

Finalni dan ovogodišnje proslave sv. Martina je subota. Program u Društvenom domu počine u 19 sati predstavljanjem udruga s područja Općine Tisno, u 20 sati slijedi degustacija vina, a za 21 sat je najavljen početak koncerta Zinga Lata Orchestra kojim završava proslava. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here