Izbori za MO u Dazlini, Dubravi i Betini su već odlučeni, u Jezerima i Tisnom se HDZ i SDP natječu s nezavisnima

0
1423
Ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Objavljene su pravovaljane kandidacijske liste za izbore za članove vijeća mjesnih odbora na području Općine Tisno koji se održavaju u nedjelju, 20. studenog 2022. godine.

O interesu mještana za neposrednim sudjelovanjem u odlučivanju o pitanjima bitnim za svakodnevni  život i rad u Dubravi, Dazlini, Tisnom, Jezerima i Betini dovoljno govori činjenica da su izbori za mjesne odbore posljednji put održani još davne 2015. godine. Upravo objavljene pravovaljane kandidacijske liste potvrđuju tu nezainteresiranost te pokazuju da se trend opadanja povjerenja u političke stranke nastavlja.

SDP, stranka koja je u Tisnom na vlasti punih 13 godina, istaknula je svoje kandidate za samo jedan mjesni odbor,  tri kandidacijske liste ima HDZ, dok je nezavisnih ili kandidacijskih lista grupa birača pet.

U Dazlini, Dubravi i Betini su izbori gotovi i prije otvaranja birališta jer je za vijeća mjesnih odbora u ova tri mjesta istaknuta samo po jedna lista – u Dazlini je to lista HDZ-a koju nosi Marko Bernarda (POVEZNICA), u Dubravi kandidacijska lista grupe birača nositelja Šime Špadine (POVEZNICA), a u Betini Kandidacijska lista grupe birača nositelja Jere Pavića (POVEZNICA).

Za sedam mjesta u Vijeću MO Jezera natječu se tri liste, dvije stranačke i jedna nezavisna (POVEZNICA). Nositelj liste HDZ-a Ante Crvelin, SDP-a Mirela Klarin Petrina, dok Kandidacijsku listu grupe birača nosi Nikša Pirjak. Za sedam mjesta u Vijeću MO Tisno također su istaknute tri kandidacijske liste, ovdje dvije nezavisne i jedna stranačka (POVEZNICA). Listu HDZ-a nosi Mario Muić, dok su Ivan Fantov i Luka Olivari nositelji kandidacijskih lista grupa birača.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here