Jezerima uručena nagrada šampiona Turističke patrole Večernjeg lista

0
2085
Svečana dodjela nagrada u Lovišćima (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Među 29 prestižnih turističkih destinacija na Jadranu koje su konkurirale za nagradu šampiona Turističke patrole Večernjeg lista pobijedila su Jezera.

Svečana dodjela nagrada šampionima Turističke patrole Večernjeg lista te restoranima na kontinentu i moru koju su osvojili Večernjakove zvjezdice upriličena je danas u Lovišćima, u kampu “Jezera village”.

Izaslanik ministrice turizma Slavko Štefičar, ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije, je nagradu za šampiona turizma uručio direktorici TZ Jezera Etidi Pavlić.

Nagrada je uručena direktorici TZ-a Etidi Pavlić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Sretna sam i iznimno počašćena preuzeti ovu nagradu u ime cijelih Jezera. Nagrada je to što su je osvojili svi koji rade u turizmu i mi nadamo da će nam biti poticaj za daljnji trud, da nastavimo na tragu onoga što se u Jezerima već dugo radi, da održimo kontinuitet razvoja i napretka  – rekla je direktorica Pavlić uz zahvalu svima koji su prepoznali trud Jezerana.

Načelnik Općine Tisno Kristijan Jareb da mu je iznimno drago što je mjesto općine kojoj je na čelu dobilo ovu prestižnu nagradu i to osvojivši čak 96 od mogućih 100 bodova.

U svečanosti dodjele je sudjelovao i donedavni direktor TZ-a Nenad Milin i KUD Koledišće s nekoliko plesova Mornarskog bala (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Među svim kriterijima koji su bodovani, posebno mi je upalo u oko što je najviša moguća ocjena dana gostoprimstvu. Mislim da je to ono što Jezerane posebno krasi, otvorenost prema svakom gostu i njihovo gostoprimstvo – rekao je Jareb.

Turističku patrolu Večernji list pokrenuo je 1975. godine, a za nagradu šampionima turizma koja se od tada dodjeljuje zagrebački dnevnik kaže da je najstarija je turistička nagrada u Hrvatskoj.

Nagrada je dodijeljena u Lovišćima (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Titulu najboljeg odredišta u kontinentalnoj Hrvatskoj između šesnaest destinacija osvojilo je Suhopolje, a dva restorana koja dijele prvo mjesto su restoran Terbotz iz Štrigove i krčma Vivodina iz Vivodine. Put po Jadranu bio je dulji, u sedam hrvatskih “morskih” županija obišli su 29 destinacija i isto toliko restorana, a u kategoriji najboljeg odredišta na Jadranu pobijedila su Jezera i restoran Skif iz Igrana.

Otkrivajući čari malih mjesta tijekom ljetne Turističke patrole Večernjak je ocjenjivao gostoljubivost, čistoću i urednost mjesta, plaže, raznolikost smještaja…, a za Jezera kažu da oduševljavaju i povoljnim cijenanama (POVEZNICA).

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here