25. LATINSKO IDRO Gajeta Trtuša odnijela pobjedu na murterskoj regati

0
1998
Ante Turčinov na Staroj Rivi (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Murterska gajeta Trtuša s kapetanom Antom Turčinovom pobjednica je jubilarne 25. regate Latinsko idro.

Sunčano, lijepo vrijeme, mnoštvo publike i čak 72 broda na startu, ali jedva imalo vjetra. – Imali jako loš start, zapeli smo, busali se s drugim brodovima, a kad smo se na kraju očistili bili smo tek deseti, što kao favoriti regate nismo očekivali. Na čelu su bili Čorkalo, Dega i Duje Perić, a mi daleko iza. Probijali smo se doslovno kroz iglene ušice i iskoristili priliku koja nam se pružila između Radelja i Zminjaka – ispričao nam je po uplovljavanju Trtuše u Staru rivu njen kapetan Ante Turčinov.

25. Latinsko idro – start regate

Objavljuje Rudinapress u Nedjelja, 2. listopada 2022.

Gajeta Trtuša, građena 1968. godine, duga je preko svega 6,9 metara, s lantinom od 10,60 metara. U nedjelju je imala obiteljsku posadu: s kapetanom Anton Turčinovom bili su njegov brat Mate, sestra Marija, zet Marinko, nećakinja Tonka i njihov dobar prijatelj Ivan.

– Ovo nam je četvrta pobjeda na Latinskom idru, ali je regata je posebna, 25. jubilarna i posebno ćemo je pamtiti – rekao je Turčinov koji regatu Latinsko idro drži najvećim društvenim događajem Murtera koji okuplja sve koji žive more, brod i Kornate.

Na 25. regati Latinsko idro startala su 72 broda (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here