“DVA MISTA LJUBAV ISTA” Na murterskoj regati slavili veslači betinske “Babe Tone”

0
1637
Veliku sohu sv. Jakova u Betinu je ponijela posada Babe Tone (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Velika soha sv. Roka, prijenosni trofej murterske Veslačke regate “Didovin veslun”, ponovno je u Betini – među posadama pet gajeta iz Murtera, Betine, Jezera, Tisnog i Vodica koje nastupile u nedjelju najbolje je veslala betinska Baba Tone.

Pobjednička ekipa su Luka Arapović za kormilom te Jure Fržop, Duje Fržop, Josip Pavić i Dume Jušić na veslima. Ovo im je drugi put da su se okupili i zaveslali na regati “Didovin veslun” i drugi put su pobjedili. Veliku sohu sv. Roka, naime, ponijeli su i 2020. godine.

Didovin veslun, Murter, 2023. Veslačka regata

DIDOVIN VESLUN, MURTER,2022.
Veslačka regata

Objavljuje Udruga “Betinska gajeta 1740” u Nedjelja, 18. rujna 2022.

– Okupili smo u Babi Toni možda najbolju ekipu koju Betina u ovom trenutku može dati i zato je nećemo mijenjati. Odradili smo koji trening više nego pred posljednji nastup, ali i naši suparnici iz murterske Zadrugarke su se puno bolje spremali, tako da je bilo prilično napeto. Dvije najbolje ekipe, jedna iz Murtera, a druga iz Betine, borile su se do zadnjega časa. Pobijedili smo sa samo dva ili tri metra prednosti, jedva pola dužine broda – ispričao nam je kormilar Arapović uoči uručenja trofeja. 

Posada “Tišnjanke” koja je Veliku sohu sv. Roka osvojila lani jučer je bila treća, a tijesna pobjeda betinske “Babe Tone” u fotofinišu s murterskom “Zadrugarkom” podsjetila je na vječito rivalstvo Murtera i Betine.

– Dva mista, ljubav ista. Neka soha uvijek bude kod najboljih –  rekao je murterski načelnik Toni Turčinov prilikom proglašenja pobjednika i okončao šale o Murterinima u betinskoj gajeti i Betinjanima u murterskoj.

– Čestitam svima na ovom podvigu, jer odveslati ovu stazu svaki je put pravi podvig – rekao je Turčinov uz zahvale svima koji su sudjelovali na regati.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here