Velik interes turista iznenadio organizatore “Piknika u masliniku”

0
849
U masliniku je bilo stotinjak domaćih i stranih gostiju (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Kroz manifestacije Udruge maslinara i uljara  “Uljanica” i Turističke zajednice Pirovčani već dugi niz godina nastoje vratiti život u maslinike i ujedno brendirati svoja maslinova ulja.

Kako je pokazao veliki broj prijava na jučerašnji “Piknik u masliniku”, uspjeli su prilično dobro zainteresirati turiste. U TZ-u su, uz opasku da su “ugodno iznenađeni odazivom”, već u petak prestali zaprimati prijave turista za sudjelovanje. Stotinjak ih se u subotu u 16 sati okupilo ispred ureda TZ-a te su autobusom i automobilima krenuli prema masliniku Marije i Vojina Čubrića u blizini Kašića. Nakon vožnje i šetnje kroz maslinik 20-ak članova “Uljanice” dočekalo ih je sa stolom punim hrane i pića.

Piknik u masliniku (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na pikniku su im predstavljeni ulja i drugi proizvodi od maslina, vina Vinarije Begić te smokvenjaci i liker od maslina OPG-a Šparica. Prezentacija je prilično zainteresirala domaće, pa i strane goste, pa su ulje i ostale proizvode kupovali čak i oni koji nisu mogli razumjeti ni riječi.

Piknik u masliniku (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Uz donedavnog predsjednika “Uljanice” Antu Šparicu koji ovu manifestaciju organizira već devetu godinu, s gostima je u masliniku bila i nova predsjednica udruge Ivanka Kartelo. Mlada diplomirana agronomkinja najavila je da će “Uljanica” i s novim vodstvom nastaviti promovirati ljubav prema zemlji i maslinarstvu kroz sada već tradicionalni pirovački “Piknik u masliniku”.

Manifestacija je okončana u Kušaonici maslinovog ulja “Oblica” OPG-a Đanija Lazara, gdje su turisti dočekani pečenim srdelama.  Članovi “Uljanice” ispekli su ih vrhunski i dobro ih zalili maslinovim uljem, tako da je nakon njih valjalo još samo nastaviti s kušanjem vina i pjesmom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here