MIMOHOD SJEĆANJA “Junaci s Kornata zauvijek ostaju u našim mislima i srcima”

0
1175
Mimohod sjećanja (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Hrvatska je danas obilježila 15. obljetnicu tragičnog helikopterskog desanta na otok Kornat u kojem su poginula 12-orica vatrogasaca JVP Šibenik te DVD-a Vodice i DVD-a Tisno.  Komemoracija je upriličena prijepodne na mjestu stradanja, a večeras u Tisnom.

Nijema kolona sjećanja ove godine se kretala od Rudine do crkve sv. Duha, gdje su pod spomen-križem stradalim vatrogascima položeni vijenci i zapaljene svijeće. Uz obitelji i prijatelje stradalih, u komemoraciji su sudjelovali i predstavnici lokalnih i državnih vlasti te kolege vatrogasci iz čitave Hrvatske.

Skupu se s par riječi obratio samo predsjednik DVD-a Tisno Zvonimir Čorkalo (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Skupu se kod spomen križa u ime DVD-a Tisno obratio predsjednik društva Zvonimir Čorkalo, a čini se da je u svega par riječi uspio reći ono što je na srcu svih koji su i danas, 15 godina nakon što su 12-orica vatrogasaca obavljajući svoju plemenitu dužnost u kamenjaru Kornata ostavili svoje živote, i dalje u koloni sjećanja, ponosa i tuge.

Pred spomen-križem kod crkve sv. Duha položeni su vijenci i zapaljene svijeće (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Tog kobnog 30. kolovoza 2007. godine bez svoje mladosti ostali su Tisno, Vodice i Šibenik. Roditelji su ostali bez djece, žene bez muževa, prijatelji bez prijatelja, sportska i glazbena društva bez svojih istaknutih članova. Nama koji smo ostali ostaje obaveza da nikad ne zaboravimo njihovu žrtvu, htijenje i ljubav što su imali za sve nas kada su odabrali humani posao vatrogasca.  Vrijeme neće oteti zaboravu Dina, Marinka, Ivana, Hrvoja, Gabrijela, Karla, Antu, Marka, Josipa, Tomislava, oca i sina Ivicu i Antu, naše junake s Kornata. Neće ih vrijeme oteti iz srca Tišnjana, Vodičana, Šibenčana, iz srca svakog hrvatskog čovjeka – rekao je Čorkalo pred spomen-križem i obećao da ovaj nesretni dan i junaci s Kornata neće biti zaboravljeni nikada.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here