Toni Turčinov na humanitarnom koncertu za obnovu Petrinje: “Obitelj Knezić kroz 30 dana useljava u novi dom”

0
1472
Bakljada na murterskom škveru /Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na humanitarnom koncertu koji su u organizaciji Marka Bašića Bačvara i Općine Murter-Kornati u škveru na murterskim Lukama priredili Trio gušt, Klapa Sebenico i Ansambl Dalmatino prikupljeno je 10.000 kuna za dovršetak obnove i uređenja u potresu srušene kuće obitelji Knezić u Petrinji.

Općina Murter-Kornati kuću gradi od temelja, u što je do sada utrošeno oko milijun. Uz novac iz općinskog proračuna, investiciju u podjednakim iznosima zaokružuju donacije Murterina u novcu i građevinskom materijalu. Kuća je na proljeće dobila krov, fasadu, prozore i vrata. Deset tisuća kuna prikupljenih sinoć na  humanitarnom koncertu neće biti dovoljno za završetak unutarnjeg uređenja, ali donacije još uvijek pristižu.

Načelnik Toni Turčinov još uvijek hoda uz pomoć štaka – ozlijedio se na humanitarnom malonogometnom turniru “4 mista za Mađu” 12. lipnja u Tisno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 – Potres na Banovini je bio prigoda cijeloj Hrvatskoj da pokaže zajedništvo i solidarnost, a Općina Murter-Kornati je zajedno sa svim mještanima od početka aktivno uključena u pružanje pomoći. U akciji “Jedna općina – jedna kuća” preuzeli smo na sebe obvezu obnove kuće obitelji Knezić koja je sada pred samim useljenjem  – rekao je načelnik Toni Turčinov koji je na humanitarni koncert došao na štakama, zbog ozljede tetive koju je zadobio još 12. lipnja kada je u ekipi Murtera nastupio na humanitarnom malonogometnom turniru “4 mista za Mađu“.

U cijenu ulaznice uključena je bila i večera (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Uz Općinu Murter-Kornati i Marinu Vinici u organizaciji koncerta sudjelovali su Komunalno poduzeće Murtela, Turistička zajednica, Udruga Latinsko idro, Trgovački centar Bure, Iločki podrumi, Zagora promet, Platforma 22, ‘Školjke Kalabrić’ te murterski ugostitelji i poduzetnici. Oni koji nisu uspjeli doći na koncert priključit će se akciji donacijama. Načelnik Turčinov vjeruje da će obitelj Knezić u svoj novi dom useliti kroz mjesec dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here