U uzavrelom finalu koncerta The Soul Gift Banda u Villa Loci planule orgulje

0
555
Raphael Wressing i goruće orgulje u Villa Loci (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 Orguljaš Raphael Wressnig noćas je zapalio Villa Locu. Tišnjanski beach bar gorio je metaforički i doslovno.

Austrijski orguljaški virtuoz je u Tisno stigao u pratnji legendarnog talijanskog gitarista Enrica Crivellara i mladog bubnjara iz Linza Hans-Jürgena Barta, s kojima čini The Soul Gift Band. Najavljen kao jedna od najvećih soul/jazz/funk/blues atrakcija u čitavom svijetu na plaži u tišnjanskoj Vili okupio je onaj zahtjevniji dio glazbene publike i upriličio koncert  za pamćenje.

💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥

Objavljuje Josip Barić u Utorak, 23. kolovoza 2022.

Osim publike, i sam glazbenik je bio iznimno dobro raspoložen, oduševljen dočekom i reakcijama publike u Tisnom. Zato je u finalu vrlo nadahnutog i energičnog gotovo dvoipolsatnog nastupa izveo i točku rezerviranu samo posebne situacije – paljenje legendarnih Hammond B 3 orgulja uz “It’s your thing” Isley Brothersa bilo je spektakularno!

– Volim dolaziti u Hrvatsku, a na Murteru se posebno dobro osjećam jer su tu moji prijatelji Tino (Barešić) i Dražen (Mudronja), a to se onda valjda osjeti i na svirci – pojasnio je Raphael Wressnig ushit što ga je noćas dijelio s publikom u Villa Loci.

Villa Loca (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Dojmovi okupljenih glazbenih znalaca su vrhunski. Očekivanja u bila velika, ali koncert u Villa Loci ih je ipak uspio uvelike premašiti.

– Raphael je sa svojim triom pokazao da virtuozni jazz glazbenici mogu biti i vrhunski zabavljači, a Villa Loca je pokazala da može ugostiti i ozbiljne izvođače te pritom napuniti svoj prostor kvalitetnom publikom – rekao nam je jazz gitarist Joe Pandur.

– Fantastičan zvuk u još boljem ambijentu i vrlo raspoložena publika motivirali su Rafaela i društvo da od samog starta sviraju čvrsto i nadahnuto, prolazeći kroz bogatu autorsku diskografiju, od početka polako, a onda sve snažnije prema vrhuncu na samom kraju, u maniri najvećih. To se zove svirka – rekao nam je Tino Barešić, koji je zajedno s murterskom udrugom “Zaokret” zaslužan za sinoćnji koncert u Tisnom i lanjski u Murteru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here