Stari svadbeni običaji postali su nova pirovačka atrakcija

0
815
Prikaz svadbenih običaja u izvedbi KUU Bezdan (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Gledalište pred pozornicom na pirovačkoj Rudini još jednom je ispunjeno do posljednjeg mjesta još i prije početka priredbe – pod naslovom večeri svadbenih običaja  KUU Bezdan svojoj vjernoj publici predstavio je dobro režiran i uigran kazališni broj koji nikog nije ostavio ravnodušnim.

Prikazi starih svadbenih običaja u izvedbi pirovačke folklorne skupine puno su više od obične turističke priredbe, više od šarenih nošnji, starih pjesama i plesa.

Novi mladoženja je Paulo Meić Sidić – nakon što je godinama glumio mladoženju, najpoželjniji pirovački neženja Jurica Jure Meić posvetio se malom nogometu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Stari običaji se svaki put predstavljaju upotpunjeni novootkrivenim elementima, a od godinama prikupljanih svadbenih pošalica, uz veliki trud i talent članova i umjetničkog voditelja Silvija Tomasa (koji zasluge pripisuje predsjednici Anki Meić), nastala je originalna pirovačka komedija čije se svako sljedeće izdanje s nestrpljenjem iščekuje.

Urnebesni komad na istu temu, nešto kraći i sa svega tri glumca, izvela je i folklorna sekcija HKD Napredak iz Knina, dok su vlastite običaje nešto skromnije sinoć na Rudini predstavili i Etno udruga Petrovo polje iz Ružića i Vukšićki Bećari iz Vukšića.

Evo galerije fotografija:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here