Četiri benda na petom Jezerskom Woodstocku zapalila su lokvu!

0
2453
Problem Child na Jezerskom Woodstocku (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Zaglušujuća eksplozija rock & rolla kojom je noćas na Lokvi slavljen peti rođendan Jezerskog Woodstoka nije probudila nikog. Svi su već bili budni.

Jezerani svih generacija i njihovi prijatelji s otoka, glazbeni sladokusci i putnici namjernici iz svih zakutaka planeta uživali su u grmljavini hitova rock legendi kao što su AC/DC, Guns n’ Roses, Led Zeppelin, Queen, Black Sabbath… U izvedbi zagrebačkih bendova Problem Child i Sucker Train Blues, te splitske Teške Odluke zvučali su kao da svaki dan praše jezerskom Lokvom i to ne samo samo posljednjih pet godina od kad je Jezerskog Woodstocka. Uz seriju globalnih rock uspješnica koje su davno predodređene da ih s bendom pjeva cijela Lokva,  Teška Odluka se ništa manje čvrsto i sigurno na rođendanu Woodstocka  predstavila i s vlastitom glazbom.

Sucker Train Blues nastupili su posljednji (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Svega nekoliko autorskih stvari, s više nego očitim uzorima i podrijetlom inspiracije, a opet originalnih i uvjerljivo izvedenih, bilo je dovoljno da Teška Odluka postane otkriće večeri. Teški Osjećaji na Jezerskom Woodstocku svirali su sinoć peti put, tako da je njihov pripitomljeni, zabavni i plesni mediteranski rock odavna već zvuk neodvojiv od jezerske Lokve.  Uvijek nova energija i svježina s kojom tišnjanski rokeri dolaze na svaki svoj nastup sinoć su još jednom iznenadili. Njihove nove i stare, neznane i znane melodije i stihovi peti put su izazvali novo oduševljenje Lokve.

– Čestitam Jezeranima što su održali kontinuitet Woodstocka. Oduševljen sam pozitivnim nabojem publike, energijom Lokve koja prkosi svim nedaćama i svake godine raste, neovisno o objektivnim zadanostima poput pandemije, skromnog proračuna festivala i ostalim ograničenjima koja diktiraju sva ostala društvena zbivanja – komentirao je 5. Jezerski Woodstock frontman Teških Osjećaja Željko Marača.

Po njegovom sudu, na lokvi se sinoć okupilo oko 1.200 poklonika rock & rolla, što je znatno više nego lanjske, pandemijske godine. No, od brojnosti publike, kaže Marača, puno su važniji odlučnost i snaga čvrsto ukorijenjenog jezerskog glazbenog i svjetonazorskog transgeneracijskog rock opredjeljenja.

5. Jezerski Woodstock (Foto: rudinapress/H. Pavić)

Ledi Milin Ungar Rambo, predvodnik jezerske rock renesanse i idejni začetnik Woodstocka, nije se usudio procjenjivati brojnost publike, ali se složio da uspjeh festivala nije moguće izmjeriti nikakvim brojem, pa ni onim koji govori o posjetiteljima. Na Lokvu su sinoć, kaže, došli svi ili skoro svi koji su trebali doći, a spektakl je uz pomoć izvrsnih izvođača i publike, pokrovitelja i donatora realizirao Malonogometni klub Jezera.

– Svaka čast i hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali. Nije bilo lako po ovim vrućinama uređivati Lokvu i dovlačiti svu tu opremu, ali sve je to R&R – kaže Rambo.

Iako čvrsto vjeruje u R&R i Jezera, najavama budućih evenata se ne razmeće. Ako je suditi po sinoćnjoj atmosferi na Lokvi,  6. i svako sljedeće okupljanje rokera može biti samo svaki put još bolje, veće, snažnije, glasnije, brojnije…

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here