JEDRENJE Hrvatska reprezentacija trenira u Betini

0
955
Trening hrvatskih reprezentativaca (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Jedriličarski klub “Žal” ovog je ljeta domaćin kampa hrvatske jedriličarske reprezentacije  – sedam najboljih jedriličara iz pet klubova u Betini se pripremaju za prvenstvo Europe koje se od 30. srpnja do 6. kolovoza održava u Danskom Sonderborgu.

Tu su Ema Grabar i Luka Pahljina iz JK “Uljanik” Pula, Toma Smirčić i Šime Bosna Rusković iz JK “Split”, Nina Marušić iz JK “Zvir” Hvar, Kiara Radnić iz JK “Val” Šibenik i Borna Mohač iz “Val” Crikvenica s kojima trenira Željko Vojvodić, trener reprezentacije iz JK Split.

–  Uz izvrsne prirodne uvjete, more, vjetar i konfiguraciju obale, uvelike nam na ruku i betinski Jedriličarski klub “Žal”, koji nam je na raspolaganju za sve što nam je u treningu potrebno. Uvjeti rada su ovdje takvi da rezultati ne mogu izostati. Ne treba zaboraviti ni da su iz “Žala” ponikli mnogi vrhunski jedriličari i reprezentativci. Ovo nije prvi, a svakako ni zadnji put da se hrvatska reprezentacija priprema u Betini – kaže trener Željko Vojvodić koji zbog uvjeta rada, djelovanja JK “Žal” i ukupnih okolnosti u okruženju jedriličarskom sportu u Betini prognozira sjajnu budućnost.

Pred Betinom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Osim hrvatskih reprezentativaca, u Betini sa svojim treninzima trenutno gostuju i jedriličari iz JK Zenta, JK Split i JK Val. Investicijom Općine Tisno u uređenje i adaptaciju prostora kluba prije četiri godine betinski su jedriličari dobili primjerene uvjete za treninge tijekom cijele godine, a kako klub odnedavno ima i trenera s punim radnim vremenom, u Betini trenira i 30-ak polaznika ljetne škole jedrenje JK “Žal”, kojih zimi bude 15-ak. Sjajna budućnost betinskog jedrenja, čini se, nije daleka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here