“Ekipa za ne biti doma” slavila na regati “Svon forcon na četiri vesla”

0
1820
Ulazak u cilj "Ekipe za ne biti doma" (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Betinska “Ekipa za ne biti doma” u gajeti Baba Tone Mu 61 bila je najbolja među osam posada  na ženskoj regati “Svon forcon na četiri vesla” kojom su u nedjelju otvoreni ovogodišnji “Dani lantine” u Jezerima.

U ženskoj regati koja je startala je u 18.30 sati s Rta Kamenčin sudjelovalo je osam gajeta iz sva četiri mjesta otoka. Zbog snažnog vjetra u provu bilo je nemoguće čak i poravnati se na startnoj liniji, tako da ne čudi što su Žvelte Jezerčine u gajeti Ti 183561 odustale su od veslanja i u valu se vratile uz pomoć motora.

Jaka je imala najbolji start

Najbolji start je imala gajeta Jaka, ali je skladno veslanje Babi Toni do cilja osiguralo prednost od dužine i po broda.  Baba Toninu “Ekipu za ne biti doma” čine Matija Kapov za kormilom te veslačice Ljubica Burtina, Diana Filipi, Marina Kozić i Vojna Jušić, koja je na ovoj regati nastupila za veslom kojim inače vesla Marijana Kulušić. – Za ovu regatu se nismo posebno pripremale ni trenirale. “Ekipa za ne biti doma” ima isti sastav od 2012. godina, tako da smo imale vremena usvojiti tehniku koja je u veslanju najvažnija  – rekla nam je Matija Kapov, ističući zasluge Tonka Skračića Treve koji ih je podučio tehnici veslanja u gajeti još kada su prije 10 godina počele veslati.

Ekipa za ne biti doma (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Evo poretka ženske regate “Svon forcon na četiri vesla”: 1. Ekipa za ne biti doma Baba Tone Mu 612, 2. Prominit ćemo ime Jaka Mu 41, 3. Cool Bebe Kalamita Ti 61,  4. Bisnichine – Mala Mare Ti 374, 5. Tišnjanke – Tišnjanka Ti1, 6. Marina – Betina Mu1054, 7. Balegarke – Balegarka Ti 1865, 8. Žvelte Jezerčine Ti 183561 su odustale.

Muška regata “Svon forcon na četiri vesla” nije imala poteškoća s vjetrom, jer se on do njenog starta smirio. Na njoj je nastupilo samo pet posada. Evo poretka: 1. “100+ bez PDV-a” u gajeti Godulica Mu 229, 2. “Balegari” u gajeti Ti 1865, 3. “Jezerske Krepe” u gajeti Baba Luce Ti 183561, 4. Mali Prči u gajeti Kalamita Ti 61 i 5. Klampačine u  Maloj Mari Ti 374.

Pobjednici su “100+ bez PDV-a” u gajeti Godulica Mu 229(Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pobjedničku posadu “100+ bez PDV-a” u gajeti Vada Godulica Mu 229 čine kormilar Šime Lovrić te veslači Krešimir Papeša, Leo Mudronja, Filip Lovrić i Dume Jušić. – Složna smo i uigrana ekipa, uvijek ista već četvrtu godinu tako da naš usklađeni ritam Vadu Godulicu vodi iz pobjede u pobjedu – rekao nam je Filip Lovrić, kapetan ekipe “100+ bez PDV-a” koja je na regati “Svon forcon na črtiri vesla” pobijedila i lani.

“Dani lantine” nastavljaju se u petak u na Trgu Jezerana gdje će biti prikazano “Armanje broda”, u subotu je na istom mjestu “Slovenska večer”, a u nedjelju “Lantina”, regata tradicijskih brodova s latinskim jedrom.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here