Županijski SDP od Turčinova traži ostavku i odlazak u političku mirovinu

0
1482
Karlo Klarin, predsjednik ŽO SDP-a

Nakon otkrića da je općinskom karticom plaćao usluge u austrijskom bordelu, Županijski odbor SDP-a zatražio je od načelnika Općine Murter-Kornati Tonija Turčinova “ostavku na onu funkciju koju je zapravo oštetio”.

Priopćenje predsjednika ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije Karla Klarina prenosimo u cijelosti:

“Nakon niza nespretnih objašnjenja o trošenju proračunskih sredstava načelnik općine Murter-Kornati jučer nas je počastio odlukom da se povuče iz javnosti te je dao ostavku na mandat u županijskoj skupštini! Kako se to jedan načelnik općine može povući iz javnosti i zašto samo ostavka na mandat u županijskoj skupštini?

Ovim putem tražimo od načelnika općine Murter-Kornati Tonija Turčinova da se stvarno povuče iz javnosti i da ostavku na onu funkciju koju je zapravo oštetio, a to je funkcija općinskog načelnika i da nakon toga ode u političku mirovinu.

Podsjećamo da su i veće funkcije napuštane radi korištenja službenih kartica. Tako je 2015. godine ministrica Zlatar Violić napustila svoju funkciju ministrice kulture i nakon toga nestala iz javnosti.

Brine nas također i pitanje s kakvim to „potencijalnim gostima i domaćinima“ načelnik sastanči u bordelu u Austriji od jedan do tri ujutro te kako mu se desi da tri puta provuče krivu karticu?

Učinjenu proračunsku štetu načelnik je nevješto pokušao anulirati navodnim plaćanjem nekih drugih računa svojom karticom, umjesto vraćanja novca u proračun u istom iznosu, a kasnije zataškati i krivim knjiženjem stavki u proračunu što dovodi u pitanje zna li načelnik uopće upravljati proračunom, tj. da li svjesno krši zakon traženjem da se troškovi proračunskog novca krivo knjiže.

I na kraju šteta nije samo proračunska, već i moralna i politička. Razina ove afere je iznad obične pogreške, već je učinjen niz grešaka, a cilj je očito bio da se zataška gdje je načelnik bio, što je radio i čiji je novac trošio. Stoga bi jedini logični potez, umjesto ovih mazanja očiju o povlačenju iz javnosti i ostavki na vijećnička mjesta, bio odlazak s funkcije općinskog načelnika.”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here