Tišnjansko Kulturno-zabavno ljeto 2022. bez trke tovara i Igara na korentu – TBF za koncert sezone

0
1861
Šibenska klapa Adria sinoć na Rudini - nastup će ponoviti 25. kolovoza (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Sukladno općem trendu, i Turistička zajednica općine Tisno se u kreiranju programa za turiste sve više oslanja na općinske ustanove i lokalne udruge koje su nositelji društvenog života kroz cijelu godinu.

Glavna je Narodna knjižnica i čitaonica Tisno, čiji program Ljeto u knjižnici ima čak 28 najava, koje su gotovo sve prenesene i na plakat Kulturno-zabavnog ljeta TZ-a. Značajnija je i uloga KUD-a Hartić, koji će nakon uspješnog Hartić Wind & Brass Festival imati još i koncerte Puhačkog orkestra (4. kolovoza) i Zinga Late Orchestra (20. kolovoza).

Angažirane su i ostale domaće snage – Teški osjećaji (28. srpnja) i Oliver Jakovčev (24. kolovoza) te Ippio Payo, one man bend Josipa Pavlova Bajoke koji će u atriju palače Katunarić 2. kolovoza nastupiti u pratnji trubača Martina Lehmanna. Opet nema Međunarodne trke tovara koja je nekad bila glavna tišnjanska fešta, a odustalo se i od Igara na korentu. No, najavljeni su plivački maraton, veslačka regata tradicionalnih brodica “Veslom po korentu” i regata na latinsko idro “Idrom po korentu”, s koncertom Gustafa, šest puta klape i niz drugih događaja.

Evo plakata Kulturno-zabavnog ljeta 2022.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here