TISNO Počinje Hartić Wind & Brass Festival!!

0
1057
Predsjednik KUDA-a Hartić Željko Veldić sinoć je sa ostalim glazbenicima sastavljao pozornicu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Promenadom Puhačkog orkestra KUD-a “Hartić” danas u 18.30 počinje Hartić Wind & Brass Festival. Slijedi Glazbena radionica za djecu KUD-a “Hartić” koja će se s početkom u 19.30 sati održati u Atriju Palače Katunarić, a središnji događaj prvog festivalskog dana – koncert Jazz orkestra HV-a na Rudini – na rasporedu je u 21.30 sati.

Jazz orkestar Hrvatske vojske sastavnica je Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH Zapovjedništva za potporu koja djeluje gotovo deset godina. Posebnost njegova nastupa je odlična zabava, koncerti za koje se traži ulaznica više, te raznovrsnost glazbe koju orkestar izvodi, od jazza do zabavne glazbe. – Iznimna nam je čast na početku Hartić Wind & Brass Festivala ugostiti izvođača koji je primjer kvalitete kakvoj vrlo ambiciozno stremi i tišnjanska glazba – rekao nam je predsjednik KUD-a Hartić Željko Veldić dok je sinoć na Rudini zajedno s kolegama glazbenicima sastavljao pozornicu i gledalište sa 150 sjedala.

Jazz orkestar Hrvatske vojske održava koncerte diljem Domovine. Od značajnih nastupa treba izdvojiti tri velika humanitarna koncerta u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog (2017., 2018. i 2019.) te nastup u sjedištu NATO saveza u Bruxellesu u prigodi 10. obljetnice članstva Republike Hrvatske u NATO savezu.
Orkestar je ostvario suradnju s poznatim imenima hrvatske glazbene estrade, među kojima su Jacques Houdek, Marko Tolja, Matija Cvek, Marko Kutlić Adalbert Turner Juci, Đani Stipaničev, Ivana Marić, Nina Kraljić, Renata Sabljak, Zorica Kondža, Bruna Oberan i mnogi drugi.
Koncert Jazz orkestra HV u sklopu Hartić Wind & Brass Festivala možete pogledati i poslušati u četvrtak 07.07.2022 u 21:30h na Trgu Rudina, Tisno!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here