PIROVAC Trgovački centar u utrci s vremenom, rotor odgođen za jesen

0
4289
Desetak radnika s tri rovokopača počeli su danas popodne radove na zapadnom ulazu u Pirovac (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na zapadnom ulazu u Pirovac od danas popodne na snazi je posebna regulacija prometa i ograničenje brzine na 30 km/h. Ne radi se o početku najavljene, 18 milijuna kuna vrijedne rekonstrukcije pirovačke Magistrale s rotorom, nogostupima i semaforima, već o prokopu ceste za postavljanje električnih vodova i vodovodnih cijevi.

Pri predaji projektne dokumentacije i zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole kružni tok na raskrižju DC8 i Zagrebačke označen je kao “preduvjet i za investiciju izgradnje jednog domaćeg trgovačkog centra”. No radovi na novim pirovačkim “Plodinima” su u samom finišu, gotovo pred otvaranje, dok su izgradnja rotora i rekonstrukcija Magistrale od Vrila do Vrulja odgođeni za jesen.

Posebna regulacija prometa zbog prokopa magistrale za postavljanje električnih vodova i cijevi za vodu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam nam je otkrio da će se rotor i Magistrala, kako je i najavljeno, raditi tek iza 15. rujna, a hoće li novi trgovački centar otvoriti svoja vrata kupcima prije početka špice turističke sezone znat će se nakon tehničkog pregleda objekta koji je najavljen za 5. srpnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here