BETINA Tradicijska jela, najkraća večer Dana fo’klora

0
883
Tradicijska spiza na Trgu na moru (Foto: KUD Zora/Igor Turčinov Stijić)

Četvrta večer betinskih “Dana fo’klora”, pod naslovom “Tradicijska spiza”, sinoć je na Trgu na moru nadmašila je sve prethodne večeri sedmodnevne betinske folklorne manifestacije.

Među ostalim, nadmašila ih je po brojnosti publike i brzini s kojom je završena. KUD “Zora”, uz potporu Turističke zajednice, ugostitelja i niza drugih dobrovoljaca na velikom stolu prostrtom na središnjem betinskom trgu prezentirao je domaće specijalitete od školjaka, ribe, mesa, povrća… koje Betinjani smatraju svojom tradicionalnom i izvornom  kuhinjom. Uz članove betinskog folklornog ansambla u predstavljanju betinskog gastronomskog identiteta nesebično su sa svojim jelima sudjelovali i betinski restorani Na moru, Kanata, Stari mlin,  Kalafat i Treva, te murterski Pomalo, a svoj ‘touch’ betinskom gastro razglednici dali su i brojni pojedinci, među kojima su se istaknuli Miro Markov, Mare Ercegović, Edi Jakovčev i Vinko Tomas.

Foto: Igor Turčinov Stijić

Sudeći po reakcijama posjetitelja, a i brzini kojom su jela nestajala, prezentacija je bila više nego uspješna. Rasprave o izvornosti, točnim nazivima, sastojcima i pravom načinu pripreme svakog pojedinog jela nastavljene su i nakon što su stotine porcija razdijeljene i pojedene. Da i mi ne pogriješimo u imenovanju jela,  što su to Betinjani pripremili pogledajte u galeriji majstora fotografije Igora Turčinova Stijića:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here