OPREZ! Policija u lovu na mlade i/li pijane vozače

0
749

U noći 18./19. lipnja (subotu/nedjelju) između 21 i 4 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske provoditi će se ciljana preventivno represivna akcija usmjerena na suzbijanju prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača.

Pri provođenju ove akcije, stoji u najavi PU šibensko-kninske, posebna pozornost će se usmjeriti i vozače koji ponavljaju prekršaje, one koji voze bez položenog ispita ili im je dozvola oduzeta, kojima je istekla prometna dozvola ili voze neregistrirana i tehnički neispravna vozila.

Za akciju je najavljen maksimalni broj policajaca, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema za nadzor i kontrolu prometa, a zaustavljat će dijelovima prometnica gdje obično voze mladi vozači i(li) oni “pod gasom”.

Statistike kažu da su vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su 12 ili 4,2% svih prometnih nesreća u kojima je 5 osoba smrtno stradalo dok ih je 14 ozlijeđeno (3 teže i 11 lakše), dok su u istom vremenskom razdoblju prošle godine prouzročili 14 prometnih nesreća u kojima je 18 osoba ozlijeđeno.

Mladi vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su 3 prometne nesreće u kojima su 2 osobe smrtno stradale, a 4 su ozlijeđene, dok su u istom vremenskom razdoblju prošle godine prouzročili 1 prometnu nesreću s 1 ozlijeđenom osobom.

„Bitno je napomenuti kako su u prva četiri mjeseca ove godine policijski službenici u prometu na cestama zatekli 384 vozača koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola i/ili droga i 34 vozača koja su odbili ponuđeno testiranje, dok su u istom periodu prošle godine pod utjecajem alkohola i/ili droga zatekli 215 vozača i 25 vozača koji su odbili ponuđeno testiranje. Općenito je tijekom 2022.g. porast broja evidentiranih prekršaja u prometu, prednjači vožnja neprimjerenom brzinom, vožnja pod utjecajem alkohola i nekorištenje sigurnosnog pojasa“, kažu iz PU Šibensko-kninske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here