Okusi iz amfore – avanturistička igra bez kraja!

0
845

Ovog ljeta turisti, istraživači, posjetitelji ali i domaće stanovništvo Murtera imat će priliku sudjelovati u igri Okusi iz amfore – avanturističkoj igri bez kraja inspiriranom arheološkim nalazištem Colentum.

PROMOTIVNI ČLANAK

Igra je dio projekta “Okusi iz amfore” kojeg provodi udruga Argonauta u partnerstvu s Turističkom zajednicom Općine Murter- Kornati te Općinom Murter- Kornati, a predstavlja testni inovativni marketinški proizvod kojim će se promovirati maritimna baština Murtera. Kroz poveznicu amfore i lokalne gastronomije skrenut će se pozornost javnosti na budući posjetiteljsko-interpretacijski centar Kuća amfore – Amphorarium.
Igra je na početnoj razini vrlo jednostavna – više desetaka amfora će kroz cijelo ljeto biti postavljeno u more po plažama u Murteru, a osoba koja amforu pronađe, upoznaje se sa sadržajem igre preko Web stranice www.colentum.info te u uredu Turističke zajednice Općine Murter – Kornati otkriva koju je nagradu osvojila. Ove godine, uz jela u murterskim restoranima, u fondu nagrada naći će se i rimski kruh te staklenke s ribljim delicijama koje pripremaju prerađivači ribe iz Tribunja i Murtera. Kroz sam projekt potaknuta je suradnja ugostitelja, ribara i prerađivača ribe sa područja otoka Murtera i Tribunja, te su neka od jela koja se nude na meniju uključenom u nagrade rezultat zajedničkog promišljanja i suradnje. Amfora je u ovoj igri inspiracija za mnoge aktivnosti- igri su dodane razine HEBRA, KURNATI i HENIX kojima se želi osvijestiti važnost promocije lokalnog ribarstva ne samo kroz puko stvaranje gotovog proizvoda od lokalnih ribljih resursa već kroz stvaranje ekološke svijesti i načina prezentacije novih proizvoda na najoptimalniji način kako bi naš ‘karbonski otisak’ bio gotovo pa nevidljiv.
Detaljnije informacije o igri i projektu pronađite na stranici www.colentum.info te u uredu Turističke zajednice Općine Murter- Kornati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here