PIROVAC Pet udruga dobilo 49.000 kuna za 11 događaja Pirovačkog ljeta

0
895
Ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Društveni život naših lokalnih sredina uvelike se temelji na aktivnostima udruga građana, a u turističkoj sezoni one su nezamjenjivi partneri Turističkim zajednicama u kreiranju znatnog dijela kulturnog i(li) zabavnog programa namijenjenog turistima.

To partnerstvo Turističke zajednice i civilnog sektora u Pirovcu se odvija transparentno, putem javnog poziva za dodjelu potpora manifestacijama, čiji upravo objavljeni REZULTATI najavljuju 11 događaja Pirovačkog ljeta u organizaciji pet lokalnih udruga kojima je dodijeljeno ukupno 49.000 kuna.
Puhački orkestar Pirovac najveća je i najaktivnija udruga u Pirovcu. Dodijeljeno joj je 13.000 kuna kao potpora za organizaciju tri koncerta i glazbenog gastro natjecanja pod nazivom Glazbarska kužina.  Sa potporom od 10.000 kuna Turistička zajednica će sudjelovati u programima KUD-a Bezdan, a to su Večer folklora, Večer folklora i domaćih slastica te Svadbeni običaji. Udruga Uljanica je isti iznos potpore dobila za organizaciju Večeri maslina i maslinovog ulja te Piknika u masliniku.

Po osam tisuća kuna dodijeljeno je Pjevačkom zboru Sv. Juraj za organizaciju Susreta zborova i Boćarskom klub Pirovac za Boćarski turnir ljeto 2022.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here