TZ Pirovac dobio novog direktora, majstora glazbenog spektakla

0
2129
Novi direktor TZ Pirovac Igor Bergam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Novi direktor Turističke zajednice Općine Pirovac je Šibenčanin Igor Bergam, 36-godišnji stručni prvostupnik ekonomije, široj javnosti poznat kao uspješan promotor i organizator brojnih koncerata i glazbenih festivala.

Turističko vijeće općine Pirovac novog je direktora Turističke zajednice jednoglasno izabralo još početkom travnja, a ugovor je potpisan tek danas jer se “zbog problema tehničke prirode” potvrda Ministarstva turizma čekala sve do petka 20. svibnja.

– Do početka turističke sezone ostalo je jako malo vremena. Čitavo pirovačko lito morat ću organizirati u samo deset dana, što je nedovoljno za neki veći iskorak, ali vjerujem da će  uz svu pomoć koja mi se ovdje pruža sezona 2022. u Pirovcu biti barem na razini dosadašnjih – rekao nam je danas nakon potpisivanja ugovora novi direktor.

Sve turističke manifestacije koje su do sada uspješno organizirali njegovi prethodnici  bit će ovo ljeto nastavljene s većim ili manjim korekcijama, a pravi posao, kaže, započet će u rujnu i listopadu, kad će se raditi planovi za sezonu ’23.

Igor Bergam nema stranačke iskaznice ni rodbine u Pirovcu, ali ima neke druge kvalifikacije. Kroz udrugu P.A.R.K. je duže od desetljeća jedan od nositelja kulturnog i glazbenog života grada Šibenika, kao organizator šibenskih glazbenih festivala Regius, Kulturaljka i Membrain, a njegov rad je ostao upamćen i na zapadu županije, gdje je  Festivalom “Više rock&rolla na obali mora” u tri “predkoronske” godine u Pirovcu, Tisnom, Jezerima, Betini i Murteru postigao nemoguće, objedinivši u jedan uspješan festival napore pet turističkih zajednica u tri općine.

Osim koncerta Bajage kojeg 7. srpnja organizira na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, zbog angažmana u TZ Pirovac Bergam sve ostale aktivnosti stavlja “na čekanje”. Preostalo mu je svega par dana za organizaciju pirovačkog lita, tako da se za sada ne razmeće najavama nekakvog velikog spektakla, no nedvojbeno je da će već samim Bergamovim dolaskom u TZ Općine Pirovac ovo mjesto ući u fokus šire javnosti i postati zanimljivo publici glazbenih festivala kakve je do sad radio.

Ono o čemu se šuškalo zadnjih mjesec i pol dana danas je postalo i službeno. Turističko vijeće općine Pirovac…

Objavljuje Igor BergamUtorak, 24. svibnja 2022.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here