PIROVAC Deva ponovno jaše!

0
2332
Grgo i Deva na subotnjem suncu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Tri mjeseca nakon završetka posljednjeg ciklusa kemoterapije medicinski nalazi Pirovčanina Emila Livajića Deve su uredni, bez znakova bolesti – liječenje agresivnog tumora limfnog sustava – non-Hodgkinova limfoma – bilo je uspješno.

Tegobe su u kolovozu 2020. počele s teškim bolovima u leđima, pa apscesom u zdjelici i trombozom noge. Tek je u siječnju 2021. postavljena dijagnoza i otkriveno mu čak 19 limfoma na lijevoj strani vrata, pa na jetri, plućima… Podvrgnut je nizu operacija i kemoterapiji u deset ciklusa, koja je okončana u veljači, da bi kontrolnim pregledom obavljenim početkom ovog tjedna bilo utvrđeno da je liječenje uspješno okončano. Kontrole mora ponavljati svaka tri mjeseca i nadati se da se bolest neće vratiti. Iako mu se valja još oporavljati od kemoterapije, Deva se danas osjeća dobro.

Grgo i Roko se Devi vesele kao i on njima (Foto: Rudinapress/H. Pavić) .

– Ni trena nisam gubio snagu, niti se osjećao tragično, jadno ili izgubljeno, jer u ovome nisam bio sam. Uz mene i moju obitelj, od početka je bio cijeli moj Pirovac, kolege iz Komunalnog poduzeća “Vrilo”, Općina, Torcida Zlosela, Šibenik, Tribunj, Tornado Zadar i mnogi drugi meni znani i neznani dobri ljudi koji su prikupljali pomoć za liječenje i pazili da u teškim trenucima ništa ne fali ni meni ni mojoj obitelji. Neizmjerno sam im svima zahvalan, kao i dr. Ivanu Krečku i cijeloj šibenskoj bolnici u kojoj mi u ove dvije godine nije falilo ni ptičjeg mlijeka – kaže Deva.

Magarica Đurđa mogla bi se oždrijebiti svaki tren (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Jedva čeka da se vrati na posao i svemu ostalom čime se bavio prije teške dijagnoze, a najviše ga raduje ponovno sudjelovanje na utrkama magaraca kojima je posvećen od djetinjstva.

– Iako sam se zbog bolesti morao riješiti većeg broja magaraca, zahvaljujući mom sinu Gabrijelu i njegovim prijateljima Renatu, Dinu i drugima, koji su pazili na životinje kad ja nisam mogao, na našoj farmi je još uvijek živo. I sve življe. Grgo i Roko nestrpljivi su da se iskažu na trkama, a Đurđa samo što nije oždrijebila novog šampiona – otkriva Deva vesele novosti iz svoje ergele koja je zajedno s njim spremna za ljeto i nove pobjede.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here