Novi direktor županijske Turističke zajednice je SDP-ovac Krešimir Šakić

0
2625

Upravno vijeće Turističke zajednice Šibensko-kninske županije odlučilo je da će dosadašnju direktoricu, Murterku Željanu Šikić zamijeniti Šibenčanin Krešmir Šakić, dok Tišnjanka Jelena Obratov nije dobila priliku predstaviti svoj program.

Rezultat je to jučerašnje višesatne rasprave Upravnog vijeća TZ-a u hotelu Ivan u Solarisu, održane nakon što je šest kandidata predstavilo svoje programe. Kako javlja ŠibenikIn, HDZ-ovi članovi Vijeća bili su suzdržani, a Šakić je dobio ukupno šest glasova, među kojima je bio i onaj župana Marka Jelića, koji je donio prevagu.

Krešimir Šakić, član SDP-a, bivši je ravnatelj NP Krka, a trenutno obavlja posao voditelja Odsjeka za financije, računovodstvo, investicije i investicijsko održavanje u NP Krka. Do stupanja na dužnost dijeli ga još potvrda Ministarstva turizma i sporta.

Iako se na ponovljenom natječaju očekivalo da će priliku za 20-minutno predstavljanje programa imati sedam kandidata, pravnici Jeleni Obratov odbijena je kandidatura. Razlog je, kako doznaje ŠibenikIn, formalne prirode. Naime, Obratov se propustila potpisati na svoj program, što je bilo propisano natječajem (na prvom, poništenom natječaju to se nije tražilo). Neslužbeno se doznaje da je Ministarstvo turizma i sporta dalo mišljenje da Obratov, unatoč tom formalnom propustu, smije pristupiti prezentaciji programa budući da se potpisala na prijavu što je dovoljan dokaz o autentičnosti, no Upravno vijeće županijskog TZ-a to mišljenje nije prihvatilo.

ŠibenikIn kao kuloarsku priču navodi da je Jelena Obratov tijekom prvog natječaja bila favoritkinja HDZ-a za mjesto direktorice. Zašto sad nije prihvaćeno mišljenje Ministarstva i zbog čega su se HDZ-ovci u Upravnom vijeću TZ-a odrekli “svoje” kandidatkinje, nitko  zasad nije dao suvisli odgovor.

U Solarisu su svoje programe predstavili novinarka Sanja Jurišić, diplomirana teologinja i direktorica Turističke zajednice Grada Drniša Ivana Menđušić, voditelj Odsjeka za financije, računovodstvo, investicije i investicijsko održavanje u NP Krka Krešimir Šakić, profesorica engleskog i njemačkog jezika te konzultantica sa 20-godišnjim iskustvom na području intelektualnog kapitala Karmenka Jelčić Ivanošić te Jurica Pažanin i Marko Koloper, dva nova kandidata koji se nisu, za razliku od ostalih, prijavili na prvi, poništeni natječaj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here