Policija traži pomoć građana u lovu na pijane i drogirane vozače

0
321
Ilustracija (Foto: MUP RH)

Policijska uprava šibensko-kninska najavljuje 24-satni pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga koji će se provesti 7./8. svibnja u vremenu od 07,00 do 07,00 sati.

– Ove godine, osim uključivanja svih medija u najavi akcije, i građani se mogu uključiti u ovu akciju tako da nam putem naše e-mail adrese sibensko-kninska@policija.hr do 21. travnja dostave prijedloge lokacija na kojima bi željeli da se nadzire vožnja pod utjecajem alkohola ili droga. Tako dostavljene prijedloge građana ćemo analizirati i temeljem analize pojedine i uvrstiti među lokacije pogodne za nadzor – stoji u pozivu PU šibensko-kninske.

Osnovni cilj provedbe preventivno-represivne akcije koja se provodi temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2022. godinu je evidentiranje i sankcioniranje prvenstveno prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili droga zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama, smrti ili teške tjelesne ozljede, zatim i ostalih, kao što su brza vožnja, nepropisno pretjecanje, nekorištenje zaštitnog pojasa, nekorištenje zaštitne kacige, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole i dr.

– Pozivamo vozače i građane da mogu predlagati lokacije na kojima, temeljem vlastitih iskustava, žele prisutnost policije radi nadzora vožnje pod utjecajem alkohola ili droga, da poštuju prometne propise, posebno kroz ograničenja brzine, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, kao i da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu – stoji u pozivu PU šibensko-kninske.PU

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here