COVID 19 Dvoje mrtvih, 351 novooboljelih, u Tisnom cijepljenje osigurava redarska služba

0
1428
U četvrtak 27. siječnja cijepljenje je osiguravala redarska služba DVD-a Tisno i Općine Tisno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije zabilježen je 351 novi slučaj zaraze koronavirusom. Preminule su dvije osobe, izvijestili su iz županijskog stožera Civilne zaštite.

Preminuli su žena (1934. godište) i muškarac (1935. godište) koji su se liječili u šibenskoj bolnici.

Trenutno je 2137 aktivnih slučajeva oboljenja. U bolnici u Šibeniku se liječe se 62 osobe, od kojih je 11 na respiratoru. U Kninu se u bolnici liječi još 16 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 3255 ljudi. Od toga 3243 zbog bliskih kontakata s oboljelima, a za 12 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama. U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 813 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U četvrtak 27. siječnja cijepljenje je osiguravala redarska služba DVD-a Tisno i Općine Tisno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)Iz Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije nadalje pozivaju građane da se prijavljuju za cijepljenje svojim liječnicima obiteljske medicine, ili putem platforme „cijepise.zdravlje.hr“ i besplatnog broja 0800 0011, ili Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, ukoliko nemaju izabranog liječnika na području naše županije. Cijepljenje bez najave moguće je na više lokacija prema rasporedu koji Zavod za javno zdravstvo redovito objavljuje na svojim stranicama.

U Tisnom je dan za cijepljenje četvrtak, od 12 do 14 sati. Zbog velikih gužvi u prethodnim prigodama u tišnjanskoj ambulanti je prošlog četvrtka ustanovljenja redarska služba. No, dolaskom redara, zanimanje za cijepljenje je naglo opalo, pa je tog dana ovdje cijepljeno manje od deset osoba. Smanjeni interes za cijepljenje pripisan je snažnijem valu oboljenja u Tisnom i Jezerima.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here