BETINA Počela prva zimska škola jedrenja JK “Žal”

0
2064
Jedriličarski klub "Žal" u utorak popodne (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Još uvijek traju upisi u školu jedrenja betinskog Jedriličarskog kluba “Žal”.

Da je svibanj ili lipanj, bila bi riječ o još jednom jednom u nizu poziva za upis u škole jedrenja koje JK Žal organizira u ljetnim mjesecima praktički od svog osnutka 1950. godine. No, kako je sada već prošla sredina studenog, radi se o važnoj vijesti za ovdašnje jedriličarstvo, za cjelokupni sport u Betini i na otoku Murteru. Kako doznajemo u “Žalu”, plodom su urodila višegodišnja nastojanja vodstva kluba, volontera, sponzora i svih ostalih podupiratelja – klub je konačno dobio profesionalnog trenera s punim radnim vremenom. Investicijom Općine Tisno u uređenje i adaptaciju prostora kluba (POVEZNICA JK Žal uselio u novouređeni prostor) omogućeni su treninzi u svim vremenskim uvjetima te je za cjelogodišnji rad kluba i škole nedostajao još samo angažman trenera.

Iz Zdrača su ovako isplovili i šampioni poput Mihovila Urode, Zlatana Berbića, Dina Sladića, Jure i Duje Fržopa te Ante i Vice Jušića (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Uz trenersku licencu Olimpijskog odbora, Denisa Magazina za trenera kvalificira i to što je od djetinjstva vrlo aktivan u Žalu. Tu je i sam učio jedriti od trenera volontera, da bi kasnije kao član kluba, trener i predsjednik stečeno znanje i ljubav prema jedrenju volonterski prenosio na mlađe generacije.

– Trenutno imamo 15 polaznika iz svih mjesta otoka Murtera. Imamo 12 Optimista i dva Ilka (lasera), a zahvaljujući adekvatno uređenom prostoru s teretanom, ne ovisimo više toliko o vremenskim uvjetima – kaže Magazin.

U adaptaciju i opremanje hale što ju klubu darovao njegov utemeljitelj Branimir Uroda Općina Tisno investirala je 600.000 kuna (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Ovogodišnju ljetnu školu jedrenja u više grupa pohađalo je čak 40 djece iz cijele Hrvatske i nekoliko iz inozemstva, tako da sa sadašnjih 15 polaznika kapacitet škole nije još ni upola popunjen. Svi zainteresirani očito nisu znali da Žalova škola jedrenja funkcionira i zimi, zbog čega se ponavlja poziv za upis novih polaznika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here